Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vīķe-Freiberga: Starptautiskā sabiedrība nekad neatzīs Krimas aneksiju

Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga trīs dienu vizītes laikā Ukrainā, tiekoties ar bijušajiem valsts prezidentiem Viktoru Juščenko, Leonīdu Kučmu un Leonīdu Kravčuku, kā arī vairākām amatpersonām, norādījusi, ka starptautiskā sabiedrība nekad neatzīs Krimas aneksiju. 

Vīķe-Freiberga bija ieradusies Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, lai uzstātos ar lekcijām augstskolās "Kijevas Starptautisko lekciju sērijas" laikā, šķetinot tēmu "Latvija un Ukraina Eiropā: pieredze un iespējas". Tāpat eksprezidentei vizītes laikā notikušas tikšanās un spraiga viedokļu apmaiņa ar Ukrainas politiķiem, politikas pētniekiem, diplomātiem un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem. 

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas vēstniecībā Ukrainā, Vīķe-Freiberga uzstājās Kijevas Nacionālajā Ševčenko universitātē, kur bija pulcējušies universitātes mācībspēki, studenti, politiķi, politikas eksperti, diplomāti un dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji. Bijusī prezidente atskatījās uz Latvijas un Ukrainas vēsturiskajiem izaicinājumiem, iezīmējot kopīgo un atšķirīgo, kas zināmā mērā arī noteicis Ukrainas politikas kursu pēc neatkarības iegūšanas 1991.gadā. 

Tāpat Vīķe-Freiberga uzrunāja Kijevas Nacionālās Ševčenko universitātes studentus, kā arī Nacionālās valsts pārvaldes akadēmijas mācībspēkus un studentus. 

Vizītes laikā Vīķe-Freiberga tikās arī ar bijušajiem Ukrainas prezidentiem - Juščenko, Kučmu un Kravčuku. Tāpat viņa pārrunāja situāciju Ukrainā ar jauno finanšu ministri Natāliju Jereško, Ukrainas parlamenta Cilvēktiesību komitejas vadītāju Grigoriju Nemirju, ārlietu ministra vietnieku Danilo Lubkivski, kā arī parlamentāriešiem, kuri pārstāv valdošo koalīciju - Tautas fronti un Petro Porošenko bloku

Tikšanos laikā eksprezidente pauda Latvijas atbalstu Ukrainas cīņā par brīvību un valsts suverenitāti un teritoriālo vienotību, kā arī uzsvēra, ka starptautiskā sabiedrība nekad neatzīs Krimas aneksiju. Tāpat viņa uzsvēra korupcijas izskaušanas un reformu tempa nozīmi, kā arī Latvijas gatavību dalīties savā pieredzē eirointegrācijas procesā.
Vīķes-Freibergas vizīti organizēja Latvijas vēstniecība Ukrainā sadarbībā ar Šveices vēstniecību Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits