Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Žurnāliste: Maskavas telekanāli neziņo par Doņeckā kritušajiem Krievijas pilsoņiem

Neviens Maskavas telekanāls nav pārraidījis ziņu sižetu par Doņeckā kritušajiem Krievijas pilsoņiem, blogā radiostacijas Eho Moskvi tīmekļa vietnē pirmdien raksta fotožurnāliste Marija Turčenkova.

Pie Doņeckas morga, kur tika sagatavoti zārki ar Krievijas kaujinieku mirstīgajām atliekām, sapulcējušies aptuveni 100 žurnālisti, arī Kremļa telekanālu pārstāvji, taču vēsts par šo notikumu Maskavas raidorganizāciju ziņu programmās nav nonākusi.

"Pie morga sapulcējās aptuveni 100 ārvalstu mediju žurnālisti. Viņu vidū bija arī [Krievijas] Pirmā kanāla un telekanāla Rossija 24 kameras, bet šie kanāli galu galā nepārraidīja nevienu ziņu par šo notikumu," norādīja žurnāliste.

"Neviens no tēvzemes federālajiem telekanāliem, kas mēnešiem betonē ideju par krievu genocīdu Ukrainas austrumos un fašistu kundzību rietumos, tā arī nepaziņoja par to, ka Doņeckā 26.maijā kritis 31 Krievijas pilsonis. Nepaskaidroja, kas gan bija tas varoņdarbs, kura dēļ viņi krituši, kā viņi nonāca šajā karā, kas atver "kanālu caur Rostovu", kas izdala ieročus un kas sagaida zārkus ar uzlīmēm DTR [Doņeckas tautas republika]," raksta žurnāliste.

Par to, ka uz Krieviju tiks nosūtīti Doņeckā kritušie Krievijas pilsoņi, žurnālistiem pastāstījis "cilvēks no pašpasludinātās DTR premjerministra Aleksandra Borodaja tuvākā loka".

"Viņš sacīja, ka nākamajā dienā no Doņeckas uz Krieviju tiks nosūtītas divas kravas automašīnas ar līķiem, un lūdza žurnālistus izdarīt pakalpojumu - pavadīt tos līdz robežai," acīmredzot baidoties par Ukrainas valdības spēku reakciju.

"Tā bija pirmā atzīšanās, ka kaujās Donbasā iet bojā Krievijas pilsoņi. Pilnīgi nebija skaidrs, kā šis DTR solis saskan ar paziņojumiem no Maskavas, kur uzstāj, ka notiek Donbasa "tautas cīņa" un noliedz Krievijas pilsoņu piedalīšanos konfliktā," norāda žurnāliste, piebilstot - nav arī skaidrs, "kādu varētu sagaidīt Kremļa reakciju".

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits