Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV bloķē ANO paziņojumu par pamieru Sīrijā

ASV piektdien bloķēja ANO Drošības padomes paziņojuma pieņemšanu, kas atbalstītu Krievijas un Turcijas vienošanos par pamieru Sīrijas Idlibas provincē, paziņoja diplomāti pēc sanāksmes aiz slēgtām durvīm.

"Tas ir pāragri," paziņoja ASV, noraidot kopīgo paziņojumu, kuru Krievijas vēstnieks ANO Vasilijs Ņebenzja bija aicinājis pieņemt Drošības padomē.

"Dažādas valstis ņēma vērā un apsveic šo vienošanos," sacīja Ņebenzja. "Bet vienas delegācijas nostājas dēļ nebija iespējams [pieņemt šo paziņojumu]."

Karadarbības plosītajā Idlibas provincē situācija piektdien bija relatīvi mierīga pēc tam, kad pusnaktī uz piektdienu stājās spēkā Krievijas un Turcijas prezidentu Vladimira Putina un Redžepa Tajipa Erdoana ceturtdien panāktā vienošanās par pamieru. 

"Ir daudz jautājumu, kā tā darbosies praksē, kas to novēros, kas notiek uz rietumiem no Alepo, un vissvarīgākais - vai Sīrijas valdība to oficiāli parakstījusi?" sacīja Lielbritānijas vēstniece ANO Karena Pīrsa.

"Mums jāredz, vai tā darbosies," atzina arī Vācijas vēstnieks ANO Kristofs Heisgens.

"Mēs esam nobažījušies par miljoniem cilvēku, kuri tur cieš, un mēs gribētu redzēt, ka šis pamiers novestu pie tādām drošām zonām, kur cilvēki var atgriezties un izdzīvot," piebilda Vācijas vēstnieks.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads piektdien telefonsarunā ar Putinu sacīja, ka ir apmierināts ar šo pamieru. 

Sīrijas armija valsts ziemeļos, arī Idlibas provincē, kur atrodas pēdējais nemiernieku bastions, kopš decembra izvērsusi uzbrukumu pret nemiernieku spēkiem.

Situācija saasinājās pēc tam, kad Sīrijas armijas ofensīvā dzīvību zaudēja 50 tur izvietotie Turcijas karavīri.

Top komentāri

ļuļa
ļ
ano būtu jāsāk ar to, ka jānoskaidro, ko turki vispār dara svešā valstī, un kāpēc viņu karaspēks atrodas sīrijā. un kāpēc turcija vēl par šito nav nosodīta, tāpat kā par miljonu bēgļu izmantošanu savās interesēs eiropas šantažēšanai.
xio
x
Sīrijas armija Idlibā karo pret Al Nusra Fr onti, Al Qaeda filiāli (kāds vēl atceras 9/11 ?), ko atbalsta Erdogans, tāpat kā vēl nesen atbalstīja Islāma valsti. Un kas ASV nepatīk pamierā, kur Erdogans apņemas mazināt atbalstu Al Nusra Frontei? Tas, protams, retorisks jautājums. Tikpat labi varētu prasīt, kā varēja nodot ASV sabiedrotos Sīrijas kurdus.
Ass
A
Cien diena no kura laika jūs saucat teroristus par nemierniekiem?Vai tas tiek tīšam darīts lai sagrozītu ta lai lasītājs ar laiku daomatu ka tie nelaimīgie "nemiernieki" tiek pamatīgi abizoti ,jo nevar mierīgi galvas griest!Nekur pasaule teroristus nemierniekiem nesauc!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits