Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV ierosina jaunu ANO rezolūcijas projektu par pamieru Sīrijā

ASV pirmdien prezentēja ANO Drošības padomē jaunu rezolūcijas projektu, kurā pieprasīts ievērot 30 dienu pamieru Austrumgutas anklāvā Sīrijā.

ASV vēstniece ANO Nikija Heilija norādīja, ka ANO Drošības padomē pirms divām nedēļām pieņemtā rezolūcija par 30 dienu pamieru ir cietusi neveiksmi, Sīrijas valdības spēkiem ar Krievijas atbalstu pastiprinot uzbrukumus nemierniekiem Austrumgutā, kas atrodas netālu no Damaskas.

"Mēs esam izstrādājuši jaunu rezolūcijas projektu, kas nedos iespēju izvairīties," viņa piebilda.

Heilija sacīja, ka šajā rezolūcijā nebūs "pretterorisma caurumu", ko varētu izmantot Irāna, Krievija vai Sīrijas režīms.

ANO Drošības padome jau 24.februārī pieņēma rezolūciju, pieprasot Sīrijā "bez vilcināšanās" uzsākt 30 dienu pamiera īstenošanu. Taču šī rezolūcija nav ievērota.

Heilija paziņoja, ka gadījumā, ja arī šoreiz neizdosies vienoties par 30 dienu pamieru, ASV var nākties rīkoties atsevišķi.

"ASV ir apņēmības pilnas rīkoties, ja būs nepieciešams, tas nav ceļš, kuram mēs dotu priekšroku, bet tas ir ceļš, kuru mēs esam pierādījuši, ka iesim, un mēs esam gatavi to mērot atkal," sacīja Heilija.

ASV pērn izšāva vairākus desmitus raķešu pret Sīrijas gaisa spēku bāzi, reaģējot uz ķīmisko uzbrukumu, kuru, kā pēcāk secināja ANO, veica Sīrijas valdības spēki.

 

Top komentāri

Kārklu vācietis
K
Ko tad ASV darīs?Šaus pa pašu atbalstītajiem teroristiem? Šaus pa Asada karaspēku,vai trieks nost krievu lidmašīnas?
Ass
A
Ja ASV izdomas palaist raketes pret nemierniekiem tad ka bus ar civilajiem par kuriem sie tik šausmīgi cepjas(neskaitot Rakas iedzīvotājus kuri tagat guļ zem drupām).Ja pret Asadu tad bus jārēķinas ar visas Sīrijas teritoriju un Krievijas atbildi.Kopuma var secināt ka ASV vairs nekontrolē savus ta saucamos opozīcijas pārstāvjus.Vai grib nolīdzināt ar zemi lai nepaliek pēdu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits