Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV pilsoņus aicina nekavējoties pamest Irāku

ASV vēstniecība Bagdādē piektdien pēc Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandiera ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanas ASV raķešu triecienā aicināja ASV pilsoņus nekavējoties pamest Irāku, bažījoties par atmaksu.

"ASV pilsoņiem jādodas prom ar aviokompānijām, kamēr iespējams, vai arī jādodas uz citām valstīm pa sauszemi," teikts ASV vēstniecības paziņojumā.

ASV raķešu trieciens notika pie Bagdādes lidostas, taču avoti drošības dienestos ziņo, ka tā joprojām ir atvērta lidojumiem.

Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandieris ģenerālis Sulejmani, kurš piektdien gāja bojā raķešu uzbrukumā Bagdādes lidostai, tika nogalināts pēc Trampa norādījuma, jau iepriekš bija apliecinājusi ASV Aizsardzības ministrija.

Jau ziņots, ka uz Bagdādes starptautisko lidostu piektdien tika izšautas vismaz trīs raķetes, nogalinot astoņus cilvēkus. Starp nogalinātajiem ir Sulejmani un Irākas militārā grupējuma Hashed al Shaabi (Tautas mobilizācijas spēki) vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss.

Sulejmani nogalināšana ASV raķešu triecienā Irākā ir "bīstama eskalācija", piektdien norādīja Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs, brīdinot ASV, ka tās ir pilnībā atbildīgas par sekām.

Irānas augstais līderis ajatolla Ali Hamenei pavēstīja, ka Sulejmani nāve tiks atriebta, un izsludināja valstī trīs dienu sēras.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka bālģīmjiem principā ir jābeidz iejaukties dvieļu-galvu valstu lietās. Lai viņi tur viens otru apsit un tad ar tiem, kuri paliks pāri - sākt runāt.
secinājums
s
Pēc Huseina režīma gāšanas demokrātija Irākā tā arī nav izdevusies. Gluži kā Turcijā 100 gadu laikā.
Pareizaissecinājums
P
"ASV pilsoņiem jādodas prom, kamēr iespējams", tāpat arī visiem pārējiem, kas jaucas Irākas lietās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits