Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Atbalstu ANO negūst arī Krievijas ierosinājums par atbalstu OPCW misijai Sīrijā

ANO Drošības padome otrdien noraidīja Krievijas ierosinātu rezolūcijas projektu par atbalstu Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) misijai, kas Sīrijā izmeklēs apsūdzības par ķīmisko ieroču lietošanu. Rezolūcijas projektu atbalstīja piecas Drošības padomes dalībvalstis, četras bija pret, un sešas atturējās. Pieņemšanai bija vajadzīgs deviņu dalībvalstu atbalsts.

ASV, Francija un Lielbritānija bija pret šādu rezolūciju, kas atbalstītu OPCW misiju, bet neparedzētu noskaidrot ķīmisko uzbrukumu vaininiekus.

ASV vēstniece ANO Nikija Heilija paziņoja, ka ar šādu rezolūciju nekas netiek sasniegts, jo tajā aicināts OPCW veikt izmeklēšanu, kuru tā jau grasās uzsākt. OPCW, kurai jāpārbauda ziņas par ķīmiskiem uzbrukumiem, jau ir mandāts veikt šādu izmeklēšanu, bet Krievijas ierosinājuma mērķis ir mikromenedžēt šo izmeklēšanu, teica Heilija.

Lielbritānijas vētniece Karena Pīrsa sacīja, ka pieņemt rezolūciju, kura neparedz noteikt atbildīgo par ķīmisko uzbrukumu, "būtu kā vērot ugunsgrēku un konstatēt, ka ir ugunsgrēks, bet neko nedarīt, lai to nodzēstu".

Krievijas vēstnieks ANO Vasilijs Ņebenzja gan raksturoja šo rezolūcijas projektu kā nevainīgu un nekaitīgu.

Pirms tam ANO Drošības padomē otrdien nepietiekama atbalsta dēļ tika noraidīts Krievijas ierosināts rezolūcijas projekts par neatkarīga ANO mehānisma izveidošanu ķīmisko uzbrukumu izmeklēšanai Sīrijā.

Savukārt Krievijas veto dēļ Drošības padome nepieņēma ASV izstrādātu ANO Drošības padomes rezolūcijas projektu par jaunu izmeklēšanu, kurā tiktu noskaidroti Sīrijā notikušo ķīmisko uzbrukumu vaininieki.

Pēc šo triju rezolūciju projektu noraidīšanas Krievijas vēstnieks ANO sacīja, ka ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija vēlējusies šādu iznākumu, lai varētu "attaisnot spēka lietošanu pret Sīriju".

"Es vēlreiz aicinu jūs, lūdzu jūs atturēties no plāniem, kurus jūs pašlaik izstrādājat Sīrijai," teica Ņebenzja, vēršoties pie ASV vēstnieces Heilijas.

ASV militāras rīcības pret Sīriju draudiem "vajadzētu mūs nopietni uztraukt, mūs visus,” teica Krievijas vēstnieks.

ASV vaino Sīrijas valdību un tās sabiedrotās Krieviju un Irānu sestdien Sīrijā notikušā uzbrukumā ar ķīmiskajiem ieročiem. Glābēji ir paziņojuši, ka šajā uzbrukumā nemiernieku ieņemtajai Dumas pilsētai pie Damaskas ir nogalināti vismaz 43 cilvēki.

Top komentāri

:)
:
Bet tupajiem pastaldauņiem es ieteiktu vispirms kārtīgi izlasīt pa punktiem abus rezolūcijas projektus, SAPRAST ATŠĶIRĪBU un tikai tad savu smirdošu muti virināt! Bet es jau pa daudz gribu, kā var prasīt no bezsmadzeņu cērmēm ko tādu? :)
Nakts
N
Krievija ir par izmeklesanu, Bet vainigos noteiks ANO izvertejot rezultatus. Katrs pilda savu funkciju. Izmekletajs mekle, prokurors apsudz, tiesnesis nospriez.... Nevar but " 2 vai 3 viena".
Kārklu vācietis
K
Priekš kam kaut ko izmeklēt?Asads ir vainīgs,Putins ir vainīgs,Irāna vainīga ... ASV tā paziņoja,un tas nav apspriežams !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits