Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ēģiptes policija pēc sprādziena likvidējusi 40 teroristus

Ēģiptes policija sestdienas rītā nogalinājusi 40 teroristus, veicot virkni reidu pēc piektdien sarīkotā sprādziena netālu no Gīzas piramīdām, kurā tika nogalināti četri cilvēki - trīs Vjetnamas tūristi un gids ēģiptietis.

Divos reidos Gīzas rajonā nogalināti 30 teroristi, bet vēl desmit nogalināti Sīnāja pussalas ziemeļos, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Kā teikts ministrijas paziņojumā, varasiestādes rīkojušās pēc informācijas saņemšanas, ka aizdomās turamie gatavojuši virkni uzbrukumu valsts iestādēm, tūrisma objektiem un baznīcām.

Policija reidos atradusi lielu daudzumu ieroču un munīcijas, kā arī materiālus bumbu izgatavošanai, paziņoja ministrija.

Ēģiptē piektdien sprādzienā netālu no Gīzas piramīdām tika nogalināti četri cilvēki – trīs Vjetnamas tūristi un gids ēģiptietis.

Spridzekļa eksplozijā, kas notikusi plkst.18.15 (pēc vietējā un Latvijas laika), arī ievainoti 11 Vjetnamas tūristi un autobusa šoferis ēģiptietis.

Improvizētais spridzeklis bija novietots ielas malā netālu no mūra. Tas eksplodēja, garām braucot autobusam, kurā atradās šoferis, gids un 14 vjetnamiešu tūristi.

Ēģiptes tūrisma industrija vēl tikai cenšas atgūties no pēdējos gados pieredzētajiem teroraktiem un iekšējās nestabilitātes.

Ēģiptes drošības spēki gadiem ilgi Sīnāja pussalā cīnās pret islāmistu nemierniekiem, kas aktivizējās pēc tam, kad armija 2013.gadā gāza pirmo demokrātiskās vēlēšanās ievēlēto valsts prezidentu Mohamedu Mursi.

Top komentāri

TrollisJT
T
Ēģiptes policija rīkojas atbilstoši kara laika apstākļiem - par katru teroristu upuri atšauj desmit teroristus. Ir zināms, ka šāda prakse nes labus augļus, ja to konsekventi turpina ilgāku laiku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits