Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Irākas spēkiem šaujot uz demonstrantiem, viens nogalināts un 25 ievainoti

Irākas dienvidu pilsētā Basrā trešdien tika nogalināts viens demonstrants un vēl 25 ievainoti, kad drošības spēki atklāja uguni uz demonstrāciju, kuras dalībnieki protestēja pret zemu komunālo pakalpojumu kvalitāti.

Drošības spēki raidīja šāvienus un asaru gāzi tieši uz demonstrantiem, kas bija sapulcējušies pie reģionālās pārvaldes ēkas un atbildēja, apmētājot drošības spēkus ar Molotova kokteiļiem un šaujot uz tiem petardes.

Drošības spēki vēlāk beidza šaut uz protestētājiem un raidīja šāvienus gaisā, kā arī turpināja lietot asaru gāzi.

"Viens demonstrants tika nogalināts un vēl 25 tika ievainoti, tai skaitā daži nopietni," sacīja valdības cilvēktiesību padomes Basras provincē vadītājs Mehdi al Tamimi.

Ziņu avoti mediķu aprindās apstiprināja viena jaunieša nāvi.

Uz Basru ir nosūtīti papildspēki un pilsētā ir uzcelti betona bluķi ap reģionālās pārvaldes ēku, kura demonstrantiem ir kļuvusi par valsts korupcijas un nolaidības simbolu.

Otrdien sadursmēs starp demonstrantiem un drošības spēkiem Basrā gāja bojā seši demonstranti, bet vairāk nekā 20 tika ievainoti. Varas iestādes paziņoja, ka arī 30 drošības spēku pārstāvji tika ievainoti "ar granātām un degošiem priekšmetiem".

Basrā un Basras provincē kopš jūlija sākuma notiek demonstrācijas pret valdību. Iedzīvotāji ir sevišķi neapmierināti ar vietējā ūdensvada piesārņojumu, kura dēļ 20 000 cilvēku nonākuši slimnīcā.

ANO sūtnis Irākā Jans Kubišs pirms trešdien notikušajām sadursmēm aicināja uz mieru Basrā un mudināja varas iestādes "izvairīties no nesamērīga, nāvējoša spēka lietošanas pret demonstrantiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits