Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izraēla īsteno operāciju Gazas joslas lielākajā slimnīcā

Izraēlas armija trešdien paziņoja, ka tā īsteno operāciju Gazas joslas lielākajā slimnīcā - Al-Šifas slimnīcā Gazas pilsētā, vēršoties pret grupējuma Hamās komandcentru zem šīs slimnīcas.

Pēc ASV un citu valstu brīdinājumiem, ka Al-Šifas slimnīcu vajag aizsargāt, Izraēlas Aizsardzības spēki trešdienas rītā pavēstīja, ka ir iekļuvuši šīs slimnīcas kompleksā.

"Balstoties uz izlūkošanas informāciju un operacionālo nepieciešamību, Izraēlas Aizsardzības spēki īsteno precīzu un mērķētu operāciju pret "Hamās" noteiktā zonā Al-Šifas slimnīcā," teikts armijas paziņojumā.

ANO lēš, ka Al-Šifas slimnīcā atrodas vismaz 2300 cilvēku - pacienti, personāls un pārvietoti civiliedzīvotāji, kas nevar to atstāt pie slimnīcas notiekošu sīvu kauju dēļ.

Aculiecinieki ir raksturojuši apstākļus slimnīcā kā šausminošus, jo medicīniskas procedūras tur tiek veiktas bez anestēzijas, slimnīcas gaiteņos dzīvo palestīniešu ģimenes, un gaisā jūtama pūstošu līķu smaka.

"Slimnīcas kompleksā ir izmētāti līķi, un morgos vairs nav elektrības. Mēs bijām spiesti tos aprakt masu kapā," sacīja slimnīcas direktors Mohammads Abu Salmija. Viņš lēsa, ka līdz šim ir aprakti 179 līķi, tai skaitā septiņi jaundzimušie, kas miruši pēc inkubatoru elektroapgādes pārtraukšanas.

ASV prezidents Džo Baidens iepriekš bija aicinājis Izraēlu veikt "mazāk uzmācīgu darbību attiecībā uz šo slimnīcu" un sacījis, ka "šo slimnīcu vajag aizsargāt". 

Tomēr Baltais nams otrdien paziņoja, ka ASV izlūkdienestu avoti apstiprinājuši Izraēlas apgalvojumu par "Hamās" komandcentru zem Al-Šifas slimnīcas. Grupējumi "Hamās" un "Islāma džihāds" vada "komandu un kontroles mezglu no Al-Šifas [slimnīcas] Gazas pilsētā", reportieriem paziņoja ASV Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Kērbijs.

Izraēla ir vairākkārt apgalvojusi, ka Al-Šifas slimnīcas militāra izmantošana no "Hamās" puses "apdraud tās aizsargājamo statusu saskaņā ar starptautiskajām tiesībām".

Izraēlas Aizsardzības spēki paziņoja, ka 12 stundas iepriekš informējuši "Hamās" kontrolētās Gazas joslas varas iestādes, ka ir jāizbeidz militārās operācijas slimnīcas iekšienē. "Diemžēl tas nenotika," teikts šajā paziņojumā, kurā pausts jauns aicinājums "visiem slimnīcā klātesošajiem "Hamās" teroristiem padoties".

Izraēlas armija arī uzsvēra, ka tās sauszemes spēku vienībās ir mediķi un arābu valodas pratēji, "kas izgājuši specifisku apmācību, lai sagatavotos šai sarežģītajai un jutīgajai videi".

Armija piebilda, ka tās "nodoms" ir "nenodarīt nekādu kaitējumu civiliedzīvotājiem, kurus "Hamās" izmanto kā dzīvos vairogus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits