Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izraēla veic gaisa triecienus Gazas joslā, atbildot uz aizdedzinošiem baloniem

Izraēlas gaisa spēki trešdienas rītā veica gaisa triecienus Gazas joslā, atbildot uz aizdedzinošiem baloniem, kurus palestīniešu kaujinieki palaiduši no Gazas josla uz Izraēlas dienvidiem, pavēstīja ziņu avoti drošības spēkos un aculiecinieki.

Aizdedzinošie baloni ar spridzekļiem un gaisa triecieni ir pirmais nozīmīgais konflikts starp Izraēlu un Gazas joslu, kopš 21.maijā noslēgts pamiers izbeidza 11 dienas ilgu karadarbību, kuras gaitā nogalināti 260 palestīnieši un 13 cilvēki Izraēlā.

Palestīniešu ziņu avoti informēja, ka Izraēlas gaisa spēki uzbrukuši vismaz vienam objektam uz austrumiem no Hanjunisas pilsētas Gazas joslas dienvidos.

Izraēlas Aizsardzības spēki paziņoja, ka, atbildot uz "dedzināšanas baloniem", "iznīcinātāji deva triecienus militāriem kompleksiem, kas pieder teroristu organizācijai "Hamas"". 

Šie ir pirmie Izraēlas triecieni Gazā, kopš Izraēlā svētdien tika apstiprināta jauna koalīcijas valdība, pieliekot punktu 12 gadus ilgai Benjamina Netanjahu premjerministra karjerai.

Aizdedzinošie baloni ar spridzekļiem, kas izraisīja apmēram 20 ugunsgrēkus Izraēlas dienvidos, tika palaisti laikā, kad tūkstošiem izraēliešu nacionālistu otrdien devās gājienā pa Jeruzalemes vecpilsētas ielām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits