Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Laikraksts: Ankaras naidīgums pret Sīrijas kurdiem rada spriedzi attiecībās ar Vašingtonu

Turcijas arvien pieaugošais naidīgums pret Sīrijas kurdu kaujiniekiem, kas ir vieni no efektīvākajiem ASV sabiedrotajiem cīņā pret džihādistu grupējumu Islāma valsts, apdraud centienus pastiprināt kampaņu pret ekstrēmistu grupējumu un rada spriedzi Vašingtonas un Ankaras attiecībās, atsaucoties uz ASV amatpersonu teikto, vēsta laikraksts Wall Street Journal (WSJ).

ASV viceprezidentam Džo Baidenam pagājušā mēneša beigās viesojoties Turcijā, Ankaras pārstāvji sūdzējušies, ka ieroči, kas tiek piegādāti Sīrijas kurdiem cīņai ar Islāma valsti, tiekot ievesti Turcijā un nonāk Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) separātistu bruņojumā.

Tiesa gan, ASV amatpersonas, ar kurām runājis laikraksts, vēlāk veicot pārbaudes, nav konstatējušas, ka šīm sūdzībām būtu pierādījumi.

Vairākas ASV amatpersonas tagad uzsver, ka "Turcija kļuvusi par vienu no lielākajiem kavēkļiem centienos panākt politisku risinājumu piecus gadus ilgstošajam konfliktam Sīrijā un tam, lai izveidotu visefektīvāko militāro kampaņu pret Islāma valsti", vēsta laikraksts.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 260 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits