Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Londona: militāra intervence Sīrijā ir ļoti maz ticama

Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs intervijā BBC paziņojis, ka neredz pat attālu perspektīvu militārai intervencei Sīrijā, kur jau četrus mēnešus turpinās opozīcijas sadursmes ar valdības spēkiem. Britu Ārlietu ministrijas vadītājs uzsvēra, ka Londonas pozīcija saglabāsies šāda pat gadījumā, ja militāru operāciju Sīrijā atbalstīs Apvienoto Nāciju organizācija (ANO).

Pēc V. Heiga vārdiem, oficiālā Londona vēlētos jaudīgāku starptautisko spiedienu uz Sīrijas prezidenta Bašara Asada režīmu, kā arī papildus sankcijas pret Sīrijas varas iestādēm. "Mēs vēlamies papildus sankcijas. Mēs vēlamies plaša mēroga starptautiskā spiediena pastiprināšanu. Protams, lai tas būtu efektīvs, spiedienam jānāk ne tikai no rietumvalstīm, bet arī no arābu pasaules un no Turcijas," paziņoja V. Heigs. Viņš tāpat piebilda, ka notikumi Sīrijā, kas risinās musulmaņu svētā mēneša Ramadana priekšvakarā, ir "šokējoši".

Svētdien armija Sīrijas pilsētā Hamā nežēlīgi izklīdināja protesta demonstrāciju. Kā apgalvo cilvēktiesību aizstāvji, šo darbību rezultātā gājuši bojā vismaz 130 cilvēki, vēl daudzi guvuši ievainojumus. Atbilstoši Sīrijas varas iestāžu oficiālajai versijai, armija nosūtīta uz Hamu, lai izjauktu uz ielām uzbūvētās barikādes, tomēr ASV vēstniecības Damaskā pārstāvji nodēvējuši šo paziņojumu par "nonsensu", piebilstot, ka notikumi Hamā ir Sīrijas valdības "plaša mēroga karš" pret pašas tautu.

B. Asada režīma rīcību asi nosodījis arī ASV prezidents Baraks Obama, kurš paziņoja, ka viņu satriekusi nežēlība, ar kādu valdības karaspēks vērsies pret savu tautu, un apsolīja izdarīt visu iespējamo, lai izolētu prezidentu B. Asadu. Tāpat Sīrijas varas iestāžu rīcību asi kritizēja Francijas un Vācijas pārstāvji, bet Itālijas valdība aicināja pēc iespējas ātrāk sasaukt ANO Drošības Padomes sēdi, lai izstrādātu vienotu nostāju Sīrijas jautājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits