Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No Gazas joslas uz Izraēlu izšautas vairāk nekā 1600 raķetes

Kopš šonedēļ saasinājās karadarbība starp palestīniešu grupējuma Hamas kaujiniekiem un Izraēlu, no Gazas joslas uz Izraēlu ir izšautas jau vairāk nekā 1600 raķetes, ceturtdienas rītā paziņojusi Izraēlas armija.

Aptuveni 400 raķetes nokritušas jau Gazas joslā, norādīja armijas preses pārstāvis, piebilstot, ka Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma spēj pārtvert aptuveni 90% raķešu.

Kopš pirmdienas raķešu apšaudēs Izraēlā gājuši bijā septiņi cilvēki, tostarp kāds sešus gadus vecs bērns.

Izraēlas armija uzbrukusi aptuveni 600 mērķiem Gazas joslā, tostarp raķešu ražošanas un glabāšanas vietām. Sagrauts arī tunelis, ko palestīniešu kaujinieki bija izbūvējuši zem skolas un izmantoja, lai slēptos.

Izraēlas armijas preses pārstāvis sacīja, ka palestīniešiem bija liels daudzums ieroču un joprojām ir, bet precīzus skaitļus nenosauca.

Izraēla visos uzbrukumos, kas tiek veikti no Gazas joslas, vaino radikālo islāmistu grupējumu "Hamas", kas kontrolē šo anklāvu. Izraēla un Eiropas Savienība (ES) ir atzinušas "Hamas" par teroristu organizāciju.

Aizvadītajā naktī no Gazas joslas izšautas raķetes trāpīja Petah Tikvas pilsētā, uz austrumiem no Telavivas, ievainojot piecus cilvēkus. Policija ziņo, ka cietušo traumas nav smagas.

Vardarbībā šonedēļ gājuši bojā desmitiem cilvēku, vairums Gazas joslā, un izcēlušās bažas par kara izraisīšanos starp "Hamas" un Izraēlu.

Izraēlas gaisa uzlidojumus un apšaudes ar raķetēm no Gazas joslas pavada vardarbīgas sadursmes starp arābiem un ebrejiem Izraēlas pilsētu ielās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits