Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pāvests mudina nekavējoties panākt pamieru Sīrijā

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks trešdien mudināja nekavējoties panākt Sīrijā pamieru, aicinot "vismaz" nodrošināt ugunspārtraukšanu, lai varētu tikt evakuēti mierīgie iedzīvotāji, pirmkārt, bērni.

"Es gribu uzsvērt un no jauna atkārtot to, ka esmu tuvu visiem Sīrijas necilvēcīgā konflikta upuriem," iknedēļas audiencē Vatikāna Svētā Pētera laukumā sacīja pāvests.

"Apzinoties situācijas ārkārtējo raksturu, es no jauna paužu aicinājumu, ar visu savu spēku lūdzu tos, kas ir atbildīgi, nekavējoties panākt un ievērot pamieru vismaz tik ilgi, lai vienotos par mierīgo iedzīvotāju, īpaši jau bērnu, evakuāciju, kuri joprojām ir palikuši briesmīgajā bombardēšanā," sacīja pāvests.

Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) paziņojusi, ka Krievija otrdien veikusi pēdējo dienu laikā intensīvāko Alepo nemiernieku rajonu bombardēšanu.

Uzlidojumos Alepo austrumu rajonos dzīvību zaudējuši 25 mierīgie iedzīvotāji, arī četri bērni.

Ar Krievijas kara aviācijas atbalstu Sīrijas armija turpina uzbrukumu, nemierniekiem atkarojot vienu kvartālu pēc otra, cenšoties bruņotās opozīcijas grupējumus padzīt no Alepo pavisam.

Kopš operācijas sākuma 22.septembrī Sīrijas un Krievijas armiju ugunī dzīvību zaudējuši vismaz 290 cilvēki, pārsvarā civilisti, liecina SOHR dati.

5.oktobrī armija solīja, ka tā samazinās bombardēšanas apjomus pilsētas austrumos, un mudināja mierīgos iedzīvotājus distancēties no kaujiniekiem.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads 6.oktobrī paziņoja, ka nemiernieki var kopā ar savām ģimenēm pamest ielenktos Alepo rajonus, ja viņi noliek ieročus.

Kaujinieki līdzīgus valdības amnestijas piedāvājumus pēdējo mēnešu laikā jau akceptējuši citos aplenktajos rajonos, konkrēti Damaskas priekšpilsētā Darajā, kas bija ielenkta vairākus gadus, līdz nemiernieki augustā beidzot piekrita padoties.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits