Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rasmusens izslēdz iespēju par NATO militāru iesaisti Sīrijā

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens izslēdz iespēju noteikt lidojumu aizliegumu zonu virs Sīrijas vai alianses militāru iesaisti Sīrijā.

"Tas ir pilnībā izslēgts. Mums nav nodomu jebkādā veidā iejaukties Sīrijā," Rasmusens, kas pirmdien ieradās Lībijas galvaspilsētā Tripolē iepriekš neizziņotā vizītē, teica, atbildot uz aģentūras AFP žurnālista jautājumu, vai NATO plāno ieviest lidojumu aizliegumu zonu virs Sīrijas.

Jau vēstīts, ka NATO pirmdien pulksten 23.59 pēc Lībijas laika (22.59 pēc Latvijas laika) beigs septiņus mēnešus ilgušo ANO sankcionētu militāro operāciju misiju Lībijā, ko 19.martā sāka Lielbritānija, Francija un ASV, lai īstenotu ANO Drošības padomes 1973.rezolūcijā par lidojumu aizlieguma zonas īstenošanu virs Lībijas noteikto, ka starptautiskā sabiedrība ir pilnvarota lietot "visus nepieciešamos līdzekļus" Lībijas civiliedzīvotāju aizsardzībai. 31.martā operācijas vadību pārņēma NATO. Viens no operācijas pasākumiem ir arī lidojumu aizlieguma noteikšanu.

Sīrijā  kopš marta vidus notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir gājuši bojā vairāk nekā 3000 civiliedzīvotāju.

Asads svētdien brīdināja, ka jebkāda Rietumvalstu bruņota intervence Sīrijā  izraisītu bruņotu vardarbību visā reģionā.  

Asads svētdien publicētā intervijā britu laikrakstam Sunday Telegraph brīdināja par jaunu "Afganistānu", ja Rietumvalstis mēģinātu veikt intervenci   Sīrijā  līdzīgi kā Lībijā, kur šīs intervences atbalstītos nemieros tika gāzts diktators Muammars Kadafi.

Sīrijā  kopš militārā apvērsuma 1963.gadā ir pie varas arābu sociālistiskā partija Baath. Bašars al Asads kļuva par prezidentu 2000.gadā pēc sava tēva iepriekšējā prezidenta Hafeza al Asada nāves.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits