Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Republikāņu senators: Tramps piekritis palēnināt amerikāņu spēku izvešanu no Sīrijas

ASV prezidents Donalds Tramps piekritis palēnināt amerikāņu spēku izvešanu no Sīrijas, paziņojis republikāņu senators Lindsijs Greiems.

"Domāju, ka mēs ieturam pauzi," pēc kopīgām pusdienām ar prezidentu svētdien izteicies senators, kas pazīstams kā Trampa atbalstītājs, tomēr iepriekš asi kritizējis viņa pēkšņo lēmumu par aiziešanu no šīs kara plosītās valsts.

ASV prezidents šomēnes nāca klajā ar negaidītu paziņojumu par plāniem izvest no Sīrijas tur līdz šim dislocētos 2000 amerikāņu karavīrus, ignorējot savus nacionālās drošības padomniekus un nepatīkami pārsteidzot lielāko daļu Vašingtonas sabiedroto - īpaši kurdu spēkus, kas sauszemes operācijā pret džihādistu grupējumu Islāma valsts Sīrijā bijuši noderīgs ASV militārais sabiedrotais, bet tagad pakļauti iespējamas Turcijas ofensīvas draudiem. Trampa lēmuma kritiķi arī brīdinājuši, ka ASV spēku izvešana no Sīrijas ļaus tur nostiprināties Krievijas un Irānas ietekmei.

"Domāju, ka mēs saprātīgi palēninām lietas," izteicies senators, piebilstot, ka Tramps ir labi informēts par kurdu situāciju.

Viņš atzinis, ka pēc sarunas ar prezidentu jūt atvieglojumu.

"Mēs runājām par Sīriju, un viņš man izstāstīja dažas lietas, ko es nezināju, un kas ļauj man justies daudz labāk," žurnālistiem sacījis Greiems. "Mums vēl ir dažas domstarpības, bet varu teikt, ka prezidents daudz un nopietni domā par Sīriju - kā izvest mūsu spēkus, vienlaikus nodrošinot mūsu nacionālās drošības intereses. Viņš solīja, ka [džihādistu grupējums] Islāma valsts tiks sakauts. Viņš gatavojas turēt šo solījumu (..) un saprot, ka darbs ir jāpabeidz."

Top komentāri

Pipars
P
Tramps iet Gorbačova un Jeļcina pēdās... Izrādās ka Pentagons pēc nesenā 2016 gada audita nevar atskaitīties par pēdējo 20 gadu zaudējumiem kuru apjoms tiek lēsts ap 2,4 triljoniem $... Tie ir zaudējumi, kas radušies Pentagona iegādāto produktu, būvdarbu un pakalpojumu atkārtotas pārvērtēšanas rezultātā... Tāpēc ir tikai loģiski ka Tramps grib iziet no tuvajiem austrumiem.... un pielikt āi rūpalai treknu punktu... jebkurā gadījumā gaidu titānisku Trampa cīņu par iziešanu no Afganistānas... kā nekā opija ražošana tur kopš ASV tur saimnieko ir augusi 40... reižu!!! Trampam būs ļļoti ļļoti grūti iziet no Afganistānas... Bet nu lai mēģina... he he ... Es gan domāju viņu drīzāk nošaus... vienkārši pārāk nereāli lielas naudas tur tiek pelnītas!!!
nebaidies>Pipars
n
ASV mūsdienās tā nešauj. Tā šauj Krievijā.
vesti.lv
v
Супер НОВОСТЬ C Нового года из-за Latvijas gāze цены в стране вырастут на все С января 2019 года и рядовым жителям Латвии, и крупным предприятиям придется больше платить за газ, а значит, автоматически в стране подорожает абсолютно все. ---------- https://vesti.bb.lv/statja/ekonomika/2018/12/31/cnovogo-goda-iz-za-latvijas-gze-ceny-vstrane-vyrastut-navse
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits