Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Sīrijas nemiernieki izlaupījuši Turcijas kravas automašīnas

Vairāki desmiti Turcijas kravas automašīnu šoferu sestdien apsūdzēja Brīvās Sīrijas armijas (BSA) - nemiernieku bruņotā grupējuma - kaujiniekus, ka tie pēc Babelhavas kontrolpunkta ieņemšanas uz Sīrijas-Turcijas robežas izlaupījuši viņu automašīnas un tās nodedzinājuši.

"Mums knapi izdevās izglābties, kad dumpinieku karotāji Sīrijā pārņēmi kontroli pār Babelhavas robežpunktu," sacīja šoferis Hasans Abasoglu, kuram pēc izlaupīšanas izdevās atgūt savu auto un izvest no Sīrijas.

Kaut arī automašīnai nav nodarīti postījumi, tās krava ir izlaupīta. Turklāt viņam kukuļos bija jāsamaksā 700 dolāri (350 lati), lai auto atgūtu. "Es jau septiņus gadus eksportēju tepiķus caur šo Sīrijas robežpunktu, Bet šoreiz mēs tik tikko izglābām dzīvību," sacīja Abasoglu. "BSA locekļi nedarīja neko, lai apturētu laupīšanu."

Sestdien Turcijas Hatajas provinces gubernators Dželaletins Lekesizs laupīšanā vainoja "neatkarīgos grupējumus", tiesa, plašāk šo tēmu neizvēršot. No 30 automašīnām 19 atdotas to īpašniekiem, aptuveni deviņas izdedzinātas, bet pārējās joprojām netiek izlaistas no Sīrijas teritorijas, sacīja gubernators.

Nemiernieku kaujinieki vēl piektdien robežpunkta Sīrijas pusē bija redzami, kravas automašīnu saturu dalot vietējiem iedzīvotājiem. Līdz sestdienas vakaram kontrolpunktu bija pārņēmuši 150 ārzemju karotāji, kas paši sevi raksturoja kā islāmistus. Daži kaujinieki sacīja, ka viņi pieder pie Al Qaeda Ziemeļāfrikas atzara, citi apgalvoja, ka ir saistīti ar talibiem. Piektdien, kad nemiernieki ieņēma kontrolpunktu, viņi nebija tur redzami.

Paši karotāji pastāstīja, ka viņi ieradušies no Alžīrijas, Francijas, Ēģiptes, Saūda Arābijas, Tunisijas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Čečenijas. BSA rindās pamatā ir Sīrijas valdības armijas dezertieri, grupējuma līderi bāzējas pierobežas nometnēs Turcijā .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits