Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Stambulā nograndis nāvējošs sprādziens; upuru vidū ārzemnieki (papildināts 17:21)

Turcijā, Stambulā, pilsētas centrālajā laukumā nograndis sprādziens, nogalinot vismaz 10 cilvēkus un ievainojot vēl vismaz 15, vēsta raidorganizācija CNN. Divi no ievainotajiem ir smagā stāvoklī. Varas iestādes norāda, ka bojāgājušo vidū ir arī ārvalstnieki. "Nav izslēgts, ka upuru vidū ir arī Vācijas pilsoņi," paziņojusi arī Vācijas Ārlietu ministrija.

Tikmēr Norvēģija apstiprinājusi, ka slimnīcā pēc sprādziena nogātāds Norvēģijas pilsonis.Turcijas vicepremjers Numans Kurtulmuss paziņojis, ka uzbrukumu veicis spridzinātājs-pašnāvnieks, kāds 1988.gadā dzimis Sīrijas pilsonis, kuru izdevies identificēt pēc ķermeņa daļām. Pašlaik tiek pētīts, kāda tipa spridzeklis izmantots uzbrukumā.Situāciju laukumā kontrolē drošības dienesti, notikuma vieta tiek pamatīgi apsargāta. Tūristi tiek mudināti nepulcēties lielās grupās un izvairīties no bieži apmeklētām vietām.Par notikušo sprādzienu pagaidām neviens grupējums atbildību vēl nav uzņēmies.

Turcijas varasiestādes pēdējo nedēļu laikā aizturējušas vairākus cilvēkus, par kuriem radušās aizdomas, ka viņi varētu būt Islāma valsts kaujinieki un atbilstoši amatpersonu teiktajam varēja būt plānojuši uzbrukumu Stambulā, vēsta LETA.

"Uzbrukuma stils - spridzinātājs pašnāvnieks un uzbrukums - tūristu grupa - rosina domāt, ka tas bija džihādistu uzbrukums," izsakoties par otrdienas teroraktu, ziņu aģentūrai AFP sacīja Rietumu diplomāts.

Jāatgādina, ka pērn spēcīgi sprādzieni nogalināja teju 100 cilvēku, bet traumas guva vēl 240. Eksplozijas notika brīdī, kad Ankarā demonstranti pieprasīja izbeigt bruņotās sadursmes starp Turcijas valdības spēkiem un kurdu separātistu grupējumu.

(papildināts viss teksts)





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits