Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Stoltenbergs nosoda Sīrijas režīma un tā sabiedrotās Krievijas gaisa triecienus

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ir nosodījis Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīma un tā sabiedrotās Krievijas "neizvēlīgos" gaisa triecienus pēc tam, kad šādā gaisa triecienā Idlibas provincē tika nogalināti 29 Turcijas karavīri, piektdien paziņoja Stoltenberga preses sekretārs.

Telefonsarunā ar Turcijas ārlietu ministru Mevlitu Čavušolu "Stoltenbergs nosodīja Sīrijas režīma un tā atbalstītājas Krievijas turpinātos neizvēlīgos gaisa triecienus Idlibas provincē un aicināja tās apturēt savu ofensīvu, ievērot starptautiskās tiesības un atbalstīt ANO centienus pēc mierīga risinājuma," teikts paziņojumā.

"Viņš aicināja visas puses deeskalēt šo bīstamo situāciju un izvairīties no šausmīgās humānās situācijas tālākas pasliktināšanās reģionā."

Jau ziņots, ka 33 Turcijas armijas karavīri ceturtdien tika nogalināti gaisa triecienā, kas notika Idlibas provincē Sīrijas ziemeļrietumos un kurā tiek vainoti Sīrijas bruņotie spēki. Turcija pēc tam veica atbildes uzbrukumus Sīrijas režīma spēkiem.

Saskaņā ar 2018.gadā noslēgto vienošanos ar Krieviju, Turcija Idlibas provincē izveidoja 12 novērošanas posteņus, lai nepieļautu valdības spēku uzbrukumu opozīcijai. Taču Sīrijas valdības spēki ar Krievijas atbalstu pērn sāka ofensīvu Idlibas provincē un turpina to, neskatoties uz Ankaras brīdinājumiem.

Top komentāri

homo a computer sedan
h
Kāpēc nenosoda Turcvijas iebrukumu Sīrijā?
Pasaulē būs kārtība
P
kad NATO izvāksies no Eiropas, Āzijas,...
ļuļa
ļ
kaut kā neesmu pamanījusi, ka stoltenbergs nosodītu turcijas iebrukumu sīrijā. ne jau turcijas teritorijā asads uzbruka turku karavīriem, aļo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits