Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Turcijā aizturētas 118 kurdu partijas amatpersonas

Turcijas policija pirmdien valsts mēroga operācijā saistībā ar apsūdzībām par sakariem ar kurdu kaujiniekiem aizturējusi vairāk nekā 100 kurdu Tautas demokrātiskās partijas (HDP) amatpersonas, vēsta valsts mediji.

Aizdomās par sakariem ar Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK) - bruņoto separātistu grupējumu - vai arī tās propagandēšanu aizturētas 118 HDP amatpersonas, vēsta oficiālā ziņu aģentūra Anadolu.

Nedēļas nogalē Stambulā notika vairāki uzbrukumi, kuros tika nogalināti 38 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies grupējums Kurdistānas Brīvības vanagi (TAK) - radikāļi, kas ir atšķēlušies no PKK.

Atbilstoši Anadolu ziņām Stambulā aizturētas 20 HDP amatpersonas, arī provinces organizācijas priekšsēdētāja Aisela Gizela, bet Ankarā - 17, ieskaitot vietējās nodaļas priekšsēdētāju Ibrahimu Binidži.

Pārējās aizturēšanas notikušas Adanas un Mersinas provincēs, valsts dienvidos, Manisā, Turcijas rietumos, kā arī Šanliurfā, nemierīgajos dienvidaustrumos.

Pagājušajā mēnesī tika aizturēti desmit HDP parlamenta deputāti, arī abi tās līdzpriekšsēdētāji, izraisot starptautiskās sabiedrības satraukumu. Arī viņi aizturēti par līdzdalību PKK vai arī tās propagandas izplatīšanā. Viņiem visiem noteikts pirmstiesas apcietinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits