Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Turcijā darbu uzsāk NATO pretraķešu aizsardzības radars

Turcijā darbu sākusi pretrunīgus vērtējumus izsaukušās NATO pretraķešu aizsardzības sistēmas tālās darbības radiolokācijas stacija, pirmdien pavēstīja Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis.

Stacija atrodas Malatjas pilsētā, 400 kilometrus uz dienvidaustrumiem no galvaspilsētas Ankaras, un tajā strādās Turcijas un ASV darbinieki, norādīja amatpersona. Turcija ir viena no piecām valstīm, kas piekritušas savā teritorijā izvietot ASV izstrādātās aizsardzības sistēmas objektus. Pārējās ir Polija, Portugāle, Rumānija un Spānija.

NATO aicināja šajā sistēmā piedalīties arī Krieviju, bet sarunas nonāca strupceļā, jo Krievija pieprasīja, lai tiktu parakstīts juridiski saistošs līgums, ka sistēma netiks izmantota pret pašas Maskavas sistēmām.

ASV un tās Eiropas sabiedrotie uzstāj, ka sistēma ir vērsta pret tādu Tuvo Austrumu valstu kā Irāna ballistisko raķešu draudiem.

Irāna publiski iebildusi pret NATO sistēmu. Irānas parlamenta spīkers Ali Laridžani savus iebildumus pauda vēl pagājušajā nedēļā, viesojoties Turcijā. "Fakts, ka viņi ir ar mieru pieņemt aizsardzības radaru sistēmu, ir svarīgs, lai mēs šajā izšķirošajā laikā strādātu cieši ar kopā ar Turciju, jo viņi var būt svarīgs sabiedrotais un svarīgs ietekmes avots Tuvo Austrumu virzienā," vēl pagājušajā mēnesī sacīja ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits