Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Turcijā policijas un protestētāju sadursmēs nogalināts viens demonstrants

Turcijā sadursmēs starp policiju un protestētājiem smagi ievainots viens demonstrants, kurš slimnīcā no gūtajām traumām miris, ziņo vietējie mediji.

22 gadus vecais vīrietis tika ievainots Antakjā, kur demonstranti pauda neapmierinātību ar policijas brutalitāti, izklīdinot pret valdību vērstās demonstrācijas jūnijā.

Toreiz 14 gadus vecais Berkins Elvans saņēma sitienu pa galvu ar asaru gāzes baloniņu brīdī, kad izgāja no mājām, lai dotos uz veikalu pēc maizes. Pusaudzis vēl arvien atrodas komā.

Arī 22 gadus vecais protestētājs saņēma sitienu pa galvu ar asaru gāzes baloniņu. Viņa nāve ir jau sestais letālais gadījums, kopš jūnijā sākās protesti pret premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana valdību. Valsts mērogā protesti ir pierimuši, tomēr vietām tie uzliesmo atkal un atkal.

Sociālajos tīklos izskanējuši aicinājumu otrdien turpināt demonstrācijas Stambulas Taksima laukumā, kas jūnijā kļuva par plašo protestu epicentru.

Protesti pret policijas vardarbību plānoti arī Turcijas galvaspilsētā Ankarā, kur studenti jau vairākas dienas iesaistījušies sadursmēs ar policiju par pašvaldības ieceri izbūvēt ceļu cauri Tuvo Austrumu Tehniskās Universitātes ēku kompleksa teritorijai.

Šīs augstskolas ēku komplekss ir viena no lielākajām zaļajām zonām Turcijas galvaspilsētā.

Jūnijā Stambulas demonstrantu un drošības spēku sadursmes aizsāka varasiestāžu brutālā reakcija pret miermīlīgu sēdošo demonstrāciju, kuras mērķis bija paglābt no iznīcināšanas Stambulas centra Gezi parku līdz ar tā 600 kokiem.

Protestu gaitā, kas bija lielākais izaicinājums Erdogana Taisnīguma un attīstības partijas valdībai kopš tās nākšanas pie varas 2002.gadā, tika ievainoti vairāk nekā 8000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits