Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Turcijā žurnālistam par Erdogana aizvainošanu jāmaksā prāva soda nauda

Turcijā žurnālistam Džanam Dindaram piespriests 28 650 liras (8925 eiro) liels naudassods par prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana aizvainošanu, pirmdien pavēstīja Dindara advokāts Bilents Utku.Kreisā laikraksta Cumhuriyet žurnālists apsūdzēts prezidenta, viņa dēla Bilala Erdogana un citu aizvainošanā.

Apsūdzības izvirzītas par Dindara publikācijām, kurās viņš aprakstījis valdību 2013.gada beigās sašūpojušo korupcijas skandālu, skaidroja advokāts."Būdams žurnālists, viņš vienkārši darīja savu darbu. Viņš neizmantoja nevienu aizvainojušu vārdu," sacīja Utku. "Protams, mēs pārsūdzēsim. Šis spriedums neatbilst likumam."Dindars tiek tiesāts arī citā prāvā - par mēģinājumu gāzt valdību. Šajā prāvā viņam izvirzītas apsūdzības saistībā ar publikācijām par bruņojuma piegādēm Sīrijas nemierniekiem.Dindaram un viņa kolēģim Erdemam Gilam šajā lietā draud mūža ieslodzījums. Prāva, kas noris aiz slēgtām durvīm, atsāksies 6.maijā.Pats Erdogans draudējis, ka Dindars un Gils "smagi samaksās" par savām publikācijām, kurās aprakstītas Turcijas bruņojuma piegādes Sīrijas nemierniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ziemeļkorejas karavīri palīdzot Krievijai Ukrainā

Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Kims Jong Hjons paziņojis, ka, visticamāk, Ziemeļkorejas karavīri jau piedalās karā pret Ukrainu kopā ar Krievijas bruņotajiem spēkiem. Pēc viņa teiktā, &quo...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits