Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Turcijas lidsabiedrība uz laiku pārtrauc lidojumus Sīrijas gaisa telpā

Turcijas aviosabiedrība Turkish Airlines nolēmusi uz laiku pārtraukt lidojumus Sīrijas gaisa telpā, šādu lēmumu skaidrojot ar spriedzes saasināšanos abu valstu attiecībās. Lidsabiedrības "Turkish Airlines lidmašīnas Sīrijas gaisa telpu neizmanto jau četras dienas", apliecināja kompānijas pārstāvis.

Jāatgādina, ka Turcijas un Sīrijas attiecības pēdējā laikā ir strauji pasliktinājušās. Pagājušajā nedēļā vienā no Turcijas pierobežas ciematiem trāpīja no Sīrijas raidīti artilērijas šāviņi, nogalinot piecus Turcijas mierīgos iedzīvotājus. Reaģējot uz to, Turcijas parlaments ārkārtas sēdē pilnvaroja valdību nepieciešamības gadījumā veikt militāras operācijas Sīrijas teritorijā, un kopš tā laika Turcija uz jebkuru apšaudi no Sīrijas puses ir reaģējusi ar pretuguni.

Trešdien Turcijas armijas štāba priekšnieks ģenerālis Nedždets Ezels brīdināja Sīriju par bargāku pretreakciju, ja apšaudes turpināsies. Spriedze abu valstu attiecībās vēl vairāk saasinājās, kad trešdien aizdomās par ieroču pārvadāšanu Turcijas iznīcinātāji piespieda nolaisties Ankarā Sīrijas pasažieru lidmašīnu, kurā atradās "nevēlama krava".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits