Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Turcijas premjers pēdējo reizi brīdina protestētājus

Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien "pēdējo reizi" brīdināja protestētājus, aicinot viņus doties prom no Stambulas centrā esošā Gezi parka, kas kļuvis par plašo protestu epicentru.

"Es izteikušu pēdējo brīdinājumu - mātes, tēvi, lūdzu, gādājiet, lai jūsu bērni dodas prom no šīs vietas," televīzijas tiešraidē uzsvēra Erdogans. "Gezi parks nepieder okupantiem. Tas pieder visiem."

Turcijas mediji trešdien ziņoja, ka Erdogans devis rīkojumu iekšlietu ministram 24 stundu laikā pārtraukt demonstrācijas Gezi parkā. Savukārt Turcijā pie varas esošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) priekšsēdētāja vietnieks Huseins Čeliks atzina, ka partija ir atvērta ierosinājumam rīkot referendumu par plašus protestus izraisījušo ieceri likvidēt Stambulas centrā esošo Gezi parku.

Protesti Turcijā sākās 31.maijā kā reakcija pret Stambulas Taksima laukumā sāktajiem tirdzniecības kompleksa būvdarbiem, kuri paredz blakus esošā Gezi parka likvidēšanu. Tomēr tie ātri pārauga valsts mēroga neapmierinātības izpausmē ar valdošo partiju un premjerministra Erdogana valdību. Sadursmēs ievainoti jau teju 5000 demonstrantu, bet trīs cilvēki plašajās nekārtībās gājuši bojā. Vairāki simti arestēti.

Policijas asā reakcija, savaldot protestētājus, ir izpelnījusies plašu nosodījumu gan pašā Turcijā, gan ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits