Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Turcijas valdība atvainojas sadursmēs ievainotajiem protestētājiem

Turcijas valdība otrdien atvainojās demonstrantiem, kuri ievainoti sadursmēs ar policiju. "Es atvainojos tiem, kuri tika pakļauti vardarbībai tāpēc, ka viņiem rūp vide," norādīja Turcijas premjerministra vietnieks Bulents Arinčs, aizvadītajās sadursmēs vainojot policiju, kas likusi lietā asaru gāzi.

Jau ziņots, ka protesti sākās piektdien kā reakcija pret Taksima laukumā sāktajiem tirdzniecības kompleksa būvdarbiem, kuri paredz blakus esošā parka likvidēšanu. Tomēr tie ātri pārauga valsts mēroga neapmierinātības izpausmē ar valdošo Taisnīguma un attīstības partiju (AKP) un premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana valdību. Sadursmes turpinājās arī naktī uz otrdienu. Tādējādi nekārtības Turcijā nerimstas jau ceturto nakti pēc kārtas.

Pēc cilvēktiesību aktīvistu un mediķu apkopotās informācijas, sadursmēs Stambulā ievainots vairāk nekā tūkstotis cilvēku, bet Ankarā cietuši ap 700 cilvēku. Turpretī saskaņā ar svētdien publiskotajiem varasiestāžu datiem ievainoti 58 civiliedzīvotāji un 115 drošības spēku darbinieki un sadursmes notikušas 67 Turcijas pilsētās. Varasiestādes arī informē, ka visā valstī aizturēti vairāk nekā 1700 cilvēku un lielākā daļa arestēto jau ir atbrīvoti.

Otrdien sāksies Turcijas Sabiedriskā sektora darbinieku arodbiedrību konfederācijas (KESK) izsludinātais divu dienu streiks, kura dalībnieki protestēs pret varasiestāžu vēršanos pret demonstrantiem. Streiks varētu ietekmēt skolu, universitāšu un valsts pārvaldes institūciju darbu visā Turcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits