Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Atlants.lv rīko skolēnu un studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursu

Otrdien, 24.janvārī sākas interneta bibliotēkas Atlants.lv rīkotais Vislatvijas zinātniski pētniecisko darbu (ZPD) konkurss, kura mērķis ir noskaidrot 2012. gada labāko ZPD Latvijā, bet vienlaikus arī veicināt skolēnu un studentu interesi par zinātni un pētniecību, kā arī uzlabot izglītības un pētniecības procesa kvalitāti.

ZPD konkursa norises laiks ir no 24.janvāra līdz 20.aprīlim. Norises laiks nav izvēlēts nejauši, bet gan pakārtots Latvijas skolās notiekošajai ZPD nedēļai, kas vairumā skolu notiek februārī, bet dažās skolās arī citā laikā. Konkursa galvenā balva ir planšetdators Apple iPad 2, vēl balvās e-grāmatu lasītājs Amazon Kindle, Samsung HMX-Q10 Full HD video kamera, kā arī citas papildus balvas.

"Šobrīd skolās un augstskolās pētījumi tiek izstrādāti par visdažādākajām tēmām, tomēr nereti izstrādātie darbi paliek plauktos vai noglabāti datoros - plašākai auditorijai nepieejami. Lai veicinātu ideju apmaiņu un tādējādi dotu ieguldījumu pētniecības attīstībā kopumā, realizējam šo konkursu, rosinot jauniešus kļūt aktīvākiem, radošākiem un mērķtiecīgākiem," norāda Atlants.lv vadītājs Gatis Sprūds.

Konkursa ietvaros skolēni un studenti tiks aicināti un ar iespaidīgām balvām stimulēti iesūtīt savus mācību procesa laikā izstrādātos pētnieciskos darbus, kuri tālāk piedalīsies vērtēšanā. Vērtēšana notiks divās fāzēs - ar darbu aprakstiem iepazīties varēs ikviens īpaši šim nolūkam izstrādātas interaktīvas interneta sadaļas apmeklētājs, dodot savu vērtējumu par iesūtītajiem pētījumiem. Paralēli tam darbus izvērtēs arī profesionāla žūrija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi