Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Gandrīz ceturtdaļa Rīgas 5.klašu skolēnu nezina, kur aug kartupeļi

Gandrīz ceturtdaļa jeb 23% aptaujāto Rīgas 5.klašu skolēnu nezina, ka kartupeļi aug zem zemes. Daļa no viņiem domā, ka kartupeļi aug virs zemes bumbuļos vai krūmos, citi uzskata kartupeli par vīteņaugu, liecina mazumtirdzniecības tīkla Maxima un biedrības _Latvijas Mazpulki _veiktās Rīgas 5.klašu skolēnu aptaujas dati.

"Tāpat, iztaujājot skolēnus par mājlopu mazuļiem, atklājām, ka 22% par tādiem neuzskata kumeļus, 21% - jērus, bet 6% nezina, ka kazlēns ir mājlopa atvase," sacīja Maxima Latvija Zīmola un komunikāciju departamenta direktore Viktorija Gulbe.

Ņemot vērā, ka vidēji 30% uzrunāto Rīgas skolēnu zināšanas par mājlopiem un dārzeņu audzēšanu ir visai virspusējas, tādēļ, atsākoties skolas gaitām, Maxima aicina Rīgas skolu 5.-6. klašu skolotājus pieteikt savas audzināmās klases bezmaksas ekskursijai uz zemnieku saimniecību Olaines pusē, lai iepazītu dzīvi lauku sētā.

Zemnieku saimniecībā skolēni varēs tuvāk iepazīt saimniekošanu lauku sētā, kā arī piedalīties nelielā kartupeļu ražas novākšanā. Pēc kopīga darba skolēni tiks aicināti uz īstenām kartupeļu talkas pusdienām, kuru neatņemama sastāvdaļa ir ugunskurā cepti kartupeļi un citi gardumi. Kad lauku darbi būs pabeigti, ekskursija turpināsies, iepazīstot Latvijā mītošos mājlopus un mājputnus, kā arī eksotiskākus dzīvniekus un putnus, piemēram, nandu, pāvu un lamu.

Pieteikumu brīvā formā, minot motivāciju savai dalībai šajā ekskursijā, kā arī skolēnu skaitu, līdz 4.septembrim aicina sūtīt elektroniski uz e-pasta adresi [email protected] ar norādi Pieteikums skolēnu ekskursijai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi