Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Noskaidroti uzvarētāji konkursā 4.-12. klašu skolēniem ''Mēs varam labāk!''

Mācību gads ir noslēdzies, noskaidroti arī pirmā skolvadības sistēmas un izglītības portāla E-klase un Skolas Dienas rīkotā konkursa Mēs varam labāk! rezultāti.

Konkursa laureātus - trīs labākās klases katrā klašu grupā - 15. jūnijā gaidīsim Kino Citadele Rīgā, kur notiks apbalvošana. Pēc apbalvošanas - Kino Citadele dāvana skolēniem: jaunās animācijas filmas Madagaskara 3 seanss. Atgādinām, ka konkursā tika vērtēts, kā uzlaboti sekmju noslēguma vērtējumi 2. semestrī, salīdzinot ar 1. semestra noslēguma vērtējumiem.

«E-klasē pēdējās nedēļas laikā katru dienu tiek ievadīts vairāk nekā miljons atzīmju. Nu jau gala rezultāti ir izlikti, un jāteic, ka tos izvērtēt nebija viegli. Tas tāpēc, ka tie nav tikai skaitļi vien,» komentē E-klases redaktore Dita Blaua. «Aiz šiem skaitļiem ir skolēni un viņu spars sasniegt savus mērķus vai arī skolēni, kas domā tikai par to, kuru stundu šodien varētu nobastot, lai ātrāk satiktu draugus un pakvernētu pavasara saulītē. Tie ir skolēni, kas spēj izturēt grūtības pat tad, kad vairs nav spēka un neko negribas darīt, vai arī skolēni, kas, jau izdzirdot tēmu par logaritmiskajām nevienādībām vien, atmet visam ar roku un labāk telefonā uzspēlē kādu spēli. Tie ir skolēni, kam rūp ne tikai savi sasniegumi, savas intereses un savas ikdienas gaitas, bet kas uzmundrina un atbalsta arī klasesbiedrus, pasniedz palīdzīgu roku un nepaiet garām nelaimē nokļuvušam, vai arī skolēni, kas noskatās un nodomā: «man taču nav laika», «ko man tas dos» vai arī «ai, man vienalga».

Lai zinātu, kuras klases visvairāk ir uzlabojušas savas sekmes, attieksmi pret mācībām un līdzcilvēkiem, kā arī sasniegušas vislabākos rezultātus, dati tika rūpīgi analizēti, izvērtējot progresu visa šī otrā mācību pusgada laikā. To klašu skolēni, kuri iekļuvuši labāko trijniekos vai ir bijuši gandrīz tur, īpaši Krāslavas pamatskolas 4.a, Zvejniekciema vidusskolas 10. un vairākas citas klases, ir pierādījuši ne tikai sev, bet arī mums visiem, ka ikviens ar savu gribu var sasniegt itin visu, ko vien vēlas!

Īpaši jāpateicas arī visiem skolotājiem, kuri skolēnu sekmes ir vērtējuši godīgi un rūpējušies par viņu nākotni, nevis izliekuši gala rezultātus labākus nekā tie ir, lai aizstāvētu «skolas godu». Paldies tiem vecākiem, kuri ik dienu ir interesējušies par savu bērnu skolas gaitām, nevis gaidījuši liecību, lai uzzinātu, kā skolēns ticis galā ar mācībām. Paldies arī tiem vecākiem, kuri rūpējas, lai viņu bērni augtu par krietniem cilvēkiem, un neuzveļ skolotājiem audzināšanas darbu kā pienākumu bez tiesībām.»

Paldies visām 6999 klasēm, kuras piedalījās konkursā! Šoreiz labāko godā ir 27 klases, taču uzvarētājs ir ikviens, kurš savu reizi pārvarējis negribēšanu, sasniedzis labu rezultātu un pierādījis savu varēšanu - pirmām kārtām pats sev.

Jauku brīvlaiku visiem, un lai jaunais mācību gads rudenī iesākas ar katra paša «es varu labāk»!

Konkursu atbalsta sabiedrība Tilde, uzņēmums Narvesen, Biznesa augstskola Turība un Kino Citadele sava jaunā projekta ''Ar klasi uz kino'' ietvaros. Pateicamies atbalstītājiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

''Mēs varam labāk!'' laureāti

4.klases

Kopā piedalījās 797 klases

1. Jēkabpils pamatskolas 4.b

2. Rīgas 69.vidusskolas  4.a

3. Rīgas Angļu ģimnāzijas 4.c

5.klases

Kopā piedalījās 815 klases

1. Jaunmārupes sākumskolas 5.a

2. Rīgas 95.vidusskolas 5.b

3. Ilūkstes 1. vidusskolas  5.a

6. klases

Kopā piedalījās 793 klases

1. Rīgas Hanzas vidusskolas 6.b

2. Pumpuru vidusskolas 6.b

3. Alūksnes pilsētas sākumskolas 6.a

7. klases

Kopā piedalījās 779 klases

1. Jelgavas 4. vidusskolas 7.b

2. Jelgavas 2. pamatskolas 7.a

3. Jaunogres vidusskolas 7.a

8. klases

Kopā piedalījās 811 klases

1. Aizputes vidusskolas 8.b

2. Saldus pamatskolas 8.a

3. Rēzeknes 2. vidusskolas 8.a

9. klases

Kopā piedalījās 837 klases

1. Rīgas Franču liceja 9.b

2. Ogres 1.vidusskolas 9.a

3. Saldus ģimnāzijas 9.a

10. klases

Kopā piedalījās 623 klases

1. E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 10.a

2. Rēzeknes Valsts ģimnāzijas 10.m

3. Jelgavas Valsts Ģimnāzijas  10.m

11. klases

Kopā piedalījās 663 klases

1. Dundagas vidusskolas  11.a

2. Aizkraukles novada ģimnāzijas 11.a

3. Rīgas 40. vidusskolas 11.c

12. klases

Kopā piedalījās 713 klases

1. Daugavpils 3. vidusskolas 12.a

2. Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 12.kom

3. Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 12.2


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi