Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Olimpiādē uzvar un budžeta vietu augstskolā iegūst Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas audzēknis

Vidzemes reģiona 2. politikas un tiesību olimpiādē vislabākos rezultātus uzrādījis Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolnieks Pēteris Eimanis, kurš balvā saņēma garantētu budžeta studiju vietu Vidzemes augstskolas (ViA) Politoloģijas programmā. Otro vietu izcīnīja Annija Bērtule no Valmieras Valsts ģimnāzijas, savukārt godpilnā trešā vieta pienācās Ingemāram Kreišmanim no Siguldas Valsts ģimnāzijas, informēja augstskolas pārstāvji.

Olimpiāde noritēja divās kārtās: pirmajā skolēniem bija jāatbild uz jautājumiem gan testa, gan pārspriedumu veidā, jāraksta eseja, otrajā – divpadsmit labākie dalībnieki piedalījās diskusijā ar ViA Sociālo zinātņu fakultātes mācībspēkiem.

Olimpiāde tika organizēta ar mērķi veicināt skolēnu interesi par politiku un politiskajiem procesiem, veidot padziļinātu priekšstatu par šīm jomām, kā arī radīt iespēju skolēniem savstarpēji pārbaudīt un salīdzināt zināšanas un prasmes.

Olimpiādi 11.un 12.klašu skolēniem rīkoja Valmieras pilsētas Izglītības pārvalde un Izglītības pārvaldes Vēstures, politikas un tiesību metodiskā apvienība sadarbībā ar ViA Sociālo zinātņu fakultāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi