Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija ar salidojumu atzīmēs 50 gadu specializāciju matemātikā

Šogad aprit 50 gadi, kopš Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā ieviesta specializācija matemātikā, kas kļuvusi par unikālu skolas atšķirības zīmi un ļāvusi izskolot daudzas zinātnieku paaudzes. Atzīmējot šo nozīmīgo jubileju, 25. oktobrī Ķīpsalas izstāžu centrā notiks skolas absolventu salidojums, kurā tiks godināti gan skolas ilggadējie skolotāji, gan arī tās beidzēji.

Matemātikas Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā tika iedibināts 1964. gadā. Mācību programmas pamatnostādnes, iedvesmojoties no līdzīgas skolas Novosibirskā, izstrādāja tolaik spēcīgākie matemātikas skolotāji Ella Detlova un Alfrēds Grava. Savukārt padziļinātu pieeju fizikas mācīšanai radīja nu jau leģendārie fizikas skolotāji Gunārs Hofrāts un Vivija Slītere.

Līdz ar matemātikas specializāciju Rīgas Valsts 1. ģimnāzija kļuvusi par vienu no vadošajām mācību iestādēm un neapšaubāmu Latvijas skolu reitinga līderi. Starp skolas pazīstamākajiem absolventiem ir gan zinātnieki un tehnisko profesiju pārstāvji – piemēram, Nobela prēmijas laureāts ķīmiķis Vilhelms Ostvalds, pazīstamais arhitekts Gunārs Birkerts un matemātiķis Agnis Andžāns –, gan spoži kultūras jomas darbinieki, kā rakstnieks Jānis Pliekšāns, režisors Oļģerts Kroders un komponists Emilis Melngailis. Skolā mācījušies arī populāri politiķi – Ivars Godmanis, Māris Gailis, un Einārs Repše. Arī pēdējā desmitgadē skolu absolvējuši spēcīgi jaunie talanti, starp kuriem var minēt skeletonistu Tomasu Dukuru, volejbolistu Mārtiņu Pļaviņu, scenogrāfu Reini Suhanovu un rakstnieku Tomu Kreicbergu.

Salidojuma pasākums durvis vērs 25. oktobrī plkst. 18.00, un tā laikā norisināsies trīs improvizētas mācību stundas, kurās skolas absolventi kopā ar skolotājiem varēs izdzīvot 50 skolas gadus – iepazīstot dažādos skolas laikus, to nozīmīgākās personības un īpašos notikumus, kas veidojuši skolas un arī Latvijas vēsturi. Par pasākuma muzikālo programmu rūpēsies skolas absolventi: koris Kamēr…, rokgrupa Laime Pilnīga, Astro’n’out soliste Māra Upmane-Holšteina ar akustisko grupu, kā arī īpašie viesi - dziedātāja Aija Vītoliņa un grupa Tango Sin Quinto.

2014. gadā skolai netrūkst svētku, ko svinēt, - ir pagājuši arī 145 gadi, kopš tapusi skolas vēsturiskā ēka, kas celta pēc pirmā Rīgas pilsētas galvenā arhitekta Johana Daniela Felsko projekta. Ēka nu jau arī kļuvusi par skolas simbolu un atzīmējot tās nozīmīgo gadskārtu, skola īsteno fasādes izgaismošanas projektu Izgaismo skolu. Ikviens skolas absolvents aicināts atbalstīt šo iniciatīvu, ziedojot līdzekļus Skolas absolventu un draugu biedrībai.

Plašāka informācija par Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 50 gadu jubileju un absolventu salidojumu pieejama skolas abolventu un draugu biedrības Facebook lapā https://www.facebook.com/RV1GADB. Salidojuma biļetes var iegādāties interneta vietnē bilesuserviss.lv, kā aī visās Biļešu Servisa tirdzniecības vietās.

Top komentāri

Bija tas gods
B
mācīties pie Gravas. Viņam nebija nekādu problēmu pie vidējās atzīmes ceturksnī 2.14 izlikt ceturksnī 4, ja pēdējā dienā parādīji, ka visu esi sapratis
Vija
V
Žēl, ka pēdējie 3 salidojumi tiek rīkoti ārpus skolas telpām. Ķīpsalai un skolai ir pilnīgi dažāda aura un emocijas izraisošas atmiņas. Pirms 5 gadiem salidojums tika organizēts, bet nenotika, jo uz Ķīpsalu doties bija maz gribētāju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi