Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

TTT Rīga basketbolistes triumfē Baltijas līgā

TTT Rīga komanda svētdien Rīgā tika kronēta par Douglas Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempioni.

Rīdzinieces finālā ar rezultātu 107:67 (17:21, 27:21, 39:9, 24:16) pārspēja Lietuvas komandu Kauņas Aistes-LSMU.

Ieskaitot Latvijas-Igaunijas līgas turnīru, TTT Rīga apvienotajā čempionātā triumfējusi septīto gadu pēc kārtas. Vienīgo reizi TTT Rīga neuzvarēja pašā pirmajā turnīrā, kad finālā ar 61:67 piekāpās Cēsīm.

Svētdien rezultatīvākā ar 31 punktu bija Marina Meibrija, kurai tā bija pēdējā spēle TTT Rīga komandā. Viņa tika atzīta par finālčetrinieka turnīra vērtīgāko spēlētāju. 

Vēl rīdziniecēm ar 17 punktiem atzīmējās Kitija Laksa, bet 13 punktus guva Megana Hafa.

Lietuvietēm 17 punktus guva Karolina Kazočiūnaite, bet 16 punkti bija Santai Baltkojienei.

Tikmēr cīņā par bronzu Liepāja/LSSS vienība ar 71:61 (9:17, 18:17, 16:9, 28:18) guva virsroku pār Viļņas Kibirkštis-MRU.

Liepājniecēm ar 18 punktiem izcēlās Katrīna Trankale, bet 17 punkti bija Rūtai Veiderei. Pretiniecēm 16 punktus iemeta Gabriele Šulske.

Jau ziņots, ka sestdien pusfinālā Rīgas komanda ar rezultātu 108:39 sagrāva Liepājas vienību, bet Kauņas klubs trešajā pagarinājumā ar 84:82 guva virsroku pār Viļņas basketbolistēm.

Elitē šosezon spēlēja trīs Latvijas komandas (TTT Rīga, Liepāja/LSSS un RSU), trīs Lietuvas vienības (Viļņas Kibirkštis-MRU, Kauņas Aistes un Šauļu Universitāte), kā arī divas Igaunijas komandas (Tallinas Universitāte un Tartu Universitāte).

Pamatturnīrā līdz februārim tika izspēlēts divu apļu turnīrs (katrai komandai 14 spēles). Divas labākās komandas kvalificējās Final 4 turnīram, četras nākamās divu spēļu sērijās (3.-6., 4.-5.) noskaidroja vēl divas finālturnīra dalībnieces. Līgas uzvarētājas tiek noskaidrotas finālčetrinieka turnīrā.

Jau ziņots, ka TTT Rīga - Juniores komanda 23.februārī Daugavpilī triumfēja BBL Starptautiskās grupas finālturnīrā, ar 73:68 pārspējot BJBS Rīga/Juniores komandu.

Cīņā par trešo vietu Daugavpils Universitāte ar 77:69 uzveica Jelgavas vienību.

Starptautiskajā grupā sešas Latvijas un viena Igaunijas komanda izspēlēja divus apļus, pēc kuriem četras labākās Final 4 turnīrā noskaidroja Starptautiskās grupas uzvarētājas.

Pēc Latvijas - Lietuvas - Igaunijas sieviešu līgas čempionāta beigām martā un aprīlī Latvijas komandas izspēlēs Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātu. Paredzēts viens aplis, pēc kura divas labākās komandas kvalificēsies Final 4 turnīram, bet četras nākamās divu spēļu sērijās (3.-6., 4.-5.) noskaidros vēl divas finālturnīra dalībnieces. Latvijas čempiones pirmo reizi noskaidros finālčetrinieka turnīrā, kas notiks aprīļa beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi