Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

VEF Rīga un Ventspils basketbolistiem pārliecinoši panākumi LBL turnīra spēlēs

Pie pārliecinošām uzvarām Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra spēlēs trešdien tika pērna gada sacensību finālisti VEF Rīga un Ventspils.

Valsts čempioni VEF Rīga spēja atkopties pēc neveiksmīga pirmā puslaika, viesos ar 100:69 (18:17, 17:27, 31:13, 34:12) uzvarot Liepāja/Triobet komandu.

Rīgas klubs šo maču aizvadīja savā spēcīgākajā sastāvā, ar 17 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izceļoties amerikānim Ērlam Roulendam, 13 punktus iekrājot Kristapam Janičenokam, bet 13 punktus gūstot lietuvietim Antanam Kavaļauskam. Liepājas komandas rindās tikmēr ar 21 punktu izcēlās amerikāņu leģionārs Gregorijs Pleiters.

Savukārt valsts vicečempioni un pašreizējie kopvērtējuma līderi Ventspils ar 91:71 (35:21, 22:14, 20:22, 14:14) savā laukumā pārspēja Jūrmala/ Fēnikss komandu.

Uzvarētāju labā pa 16 punktiem guva Jānis Timma un Mārtiņš Laksa, 14 punktus iekrāja veselību atguvušais Sandis Valters, bet amerikānis Donalds Simms tika pie 11 punktiem. Jūrmalnieku labā tikmēr attiecīgi 19 un 17 punktus guva Atis Ozols un Roberts Stumbris.

Sāpīgu zaudējumu tikmēr piedzīvoja Valmieras komanda, kas izbraukumā ar 70:83 (13:16, 18:19, 21:27, 18:21) piekāpās Jēkabpils vienībai.

Ar 20 punktiem un desmit bumbām zem groziem mājinieku rindās izcēlās Rinalds Sirsniņš, bet 18 punktus iekrāja amerikānis Pīdžejs Hils. Valmieras labā tikmēr 19 punktus guva Jānis Porziņģis, kamēr 17 punktus iekrāja Jānis Bērziņš.

Citā trešdienas spēlē Jelgava savā laukumā ar 89:87 (25:11, 14:32, 27:28, 23:16) saspringtā cīņā pārspēja Latvijas Universitātes (LU) basketbolistus.

Uzvaru mājiniekiem ar precīzu divpunktu metienu trīs sekundes pirms pamatlaika beigām atnesa Edgars Krūmiņš, kurš ar 21 punktu kļuva par rezultatīvāko savā komandā. Pa 18 punktiem tikmēr iekrāja Lauris Mizis un Sandis Silavs. Viesu rindās rezultatīvākais ar Žanis Peiners, bet 21 punktu iekrāja Kristaps Dārgais.

LBL kopvērtējuma augšgalā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas Ventspils basketbolisti, VEF Rīga ir otrā ar sešiem panākumiem septiņās cīņās, bet Valmiera ar 11 panākumiem 15 spēlēs ieņem trešo pozīciju.

Ceturto vietu ar deviņiem panākumiem 16 mačos ieņem Jēkabpils, kurai ar septiņām uzvarām 14 cīņās seko Jūrmala/Fēnikss. Barons kvartāls komanda ir sestā ar sešām uzvarām 12 spēlēs, LU kontā ir septiņas uzvaras 15 mačos, Jelgava tikusi pie sešiem panākumiem 13 mačos, bet par panākumu mazāk ir Liepāja/Triobet basketbolistiem.

Biznesa augstskola Turība ar trim panākumiem 14 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara deviņās spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi