Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

VEF Rīga uzveic bez leģionāriem spēlējošo Barons/Kvartāls

Pie uzvarām rezultatīvās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien tika valsts čempioni "VEF Rīga" un "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda. 

"VEF Rīga" savu mājas spēli aizvadīja Gulbenē un ar 107:81 (22:15, 16:26, 30:19, 39:21) pieveica divkārtējos valsts čempionus "Barons kvartāls", kas šo cīņu aizvadīja bez leģionāriem. 

Vēl pēc pirmā puslaika "Barons kvartāls" spēja atrasties vadībā ar trīs punktu pārsvaru, tomēr otrajā puslaikā "VEF Rīga" basketbolisti bija ievērojami pārāki, izcīnot panākumu. 

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Ērls Roulends, kuram tikai nedaudz pietrūka līdz "triple-double" - 23 punkti, desmit atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Savukārt ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās cits leģionārs Viljams Denjelss. Savukārt "Barons kvartāls" vienībā 22 punktus guva Ilmārs Bergmanis.

Citā mačā "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 107:98 (28:24, 22:23, 30:19, 27:32) savā laukumā pieveica "Jelgavu", pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju. 

Jūrmalniekiem ar 27 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Ervīns Jonāts, 22 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Roberta Medņa kontā, bet ar 16 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Dāvis Čoders.
Savukārt "Jelgavai" 17 punktus guva Šedriks Heinss.
LBL regulārais čempionāts noslēgsies nedēļas nogalē, taču visas izslēgšanas turnīra dalībnieces jau ir zināmas.

Kopvērtējumā jau nodrošinātā pirmajā vietā ar 18 uzvarām 19 spēlēs atrodas čempioni "VEF Rīga", bet otrā ar 16 uzvarām 19 spēlēs ir "Ventspils". "Valmieras" kontā ir 22 uzvaras 34 spēlēs un garantēta trešā vieta regulārās sezonas noslēgumā, tai ar 20 panākumiem 33 mačos seko "Barons kvartāls", bet "Jēkabpils" izcīnījusi 19 panākumus 33 cīņās. Labāko sešinieku ar 16 uzvarām 33 spēlēs noslēdz "Latvijas Universitāte" (LU). 

Pašlaik aktuāls vēl ir vienīgi ceturtās vietas liktenis, ko "Barons kvartāls" un "Jēkabpils" sadalīs savstarpējā cīņā. Tāpat šīs abas komandas savā starpā sacentīsies arī turnīra ceturtdaļfinālā. 

Savukārt "Valmiera" ar ieņemtu trešo vietu potenciāli izvairījusies no spēkošanās ar čempionvienību "VEF Rīga" sacensību pusfinālā. 

Pa 13 uzvarām 33 cīņās ir "Jelgavas" un "Liepāja"/"Triobet" vienībām, pēdējā no kurām ir iepriekšējo divu sezonu bronzas medaļu ieguvēja, kas šosezon paliek ārpus izslēgšanas spēlēm. Devītie kopvērtējumā ar 12 uzvarām 33 cīņās ir "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti, desmito vietu ieņem biznesa augstskola "Turība" ar 11 uzvarām 33 mačos, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 19 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi