Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ventspils basketbolisti izcīna otro uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausā

Neskatoties uz 20 punktu zaudēšanu pēc kārtas, Latvijas basketbola komanda Ventspils otrajā Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību spēlē otrdien ar rezultātu 89:74 (26:16, 19:18, 15:23, 29:17) izbraukumā pieveica Somijas komandu Tamperes Pyrinto.

Rezultatīvākais ventspilniekiem ar 20 gūtajiem punktiem bija Ronalds Zaķis, ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mārtiņš Meiers, bet 13 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Folerins Kempbels.

Tikmēr Pyrinto vienībā 31 punktu guva Kenets Lavs.

Jau no pirmajām minūtēm šajā mačā iniciatīva piederēja viesiem, un ceturtdaļas izskaņā pēc Mārtiņa Laksas tālmetiena Ventspils arī pirmoreiz ieguva desmit punktu pārsvaru - 26:16. Otrā ceturtdaļa sākās ar augstu metienu precizitāti abu komandu izpildījumā, tomēr ventspilnieki turpināja kontrolēt cīņas gaitu. Vairākas muļķīgas kļūdas gan tika pieļautas puslaika beigās, tāpēc pēc 20 spēlētām minūtēm ventspilniekiem bija vien 11 punktu pārsvars - 45:34.

Trešās ceturtdaļas sākumā Ventspils turpināja dominēt mačā un trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām jau panāca 60:41 savā labā, tomēr tieši tajā brīdī sākās mača interesantākie momenti. Turpinājumā ventspilnieki pieļāva vienu kļūdu pēc otras, vairākas reizes arī nespēja tikt līdz laukuma centra līnijai, un nepilnās trīs minūtēs mājinieki pietuvojās līdz 57:60.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Tamperes basketbolisti turpināja sīvu cīņu un arī pārņēma vadību ar 61:60, kas kopumā nozīmēja mājinieku izrāvienu 20:0. Šajā svarīgajā momentā gan cīņas gaitu izdevās lauzt Artūram Bērziņam, kurš bija sekmīgs vairākos uzbrukumos pēc kārtas un atguva ventspilniekiem vadību, kā arī pārsvaru.

Ceturtdaļas septītajā minūtē Ventspils pēc Sanda Valtera tālmetiena atguva desmit punktu pārsvaru (75:65), un arī atlikušajā laikā viesi nospēlēja pietiekami pārliecinoši, neatdodot uzvaru, kaut līdz cīņas beigām laukumu ar piecām piezīmēm atstāja trīs Latvijas komandas spēlētāji.

Kā ziņots, pirmajā turnīra mačā Ventspils pirms nedēļas ar 72:68 smagā cīņā pieveica Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas klubu Norčēpingas Dolphins. Savukārt vēl vienā pirmās kārtas cīņā Pyrinto ar 68:74 piekāpās vēl vienam Zviedrijas klubam Sēderteljes Kings, ko pārstāv arī latvietis Agnis Čavars.

Otrajā otrās kārtas spēlē otrdien tikās abi Zviedrijas klubi. Uzvaru ar rezultātu 64:62 (9:14, 13:20, 17:13, 25:15) izcīnīja Norčēpingas basketbolisti.

Uzvarētāju rindās Jeromanovs 25 spēlēto minūšu laikā guva desmit punktus, realizējot vienu no pieciem izmestajiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un piecus no sešiem metieniem no soda līnijas. Vēl latvieša kontā bija trīs izcīnītas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas, izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus un arī pats nopelnīja trīs sodus.

Savukārt Čavars Sēdertaljes vienības labā 22 minūtēs guva četrus punktus, kā arī savāca trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, reizi kļūdījās un nopelnīja trīs personīgās piezīmes.

Pēc otrās kārtas spēlēm C apakšgrupas līderos izvirzījusies Ventspils komanda, kas vienīgā izcīnījusi uzvaras abās spēlēs. Abiem Zviedrijas klubiem ir pa vienam panākumam, kas ļauj tiem dalīt otro un trešo vietu grupā, bet pēdējā šajā grupā ir Tamperes Pyrinto vienība, kas cietusi zaudējumus abās līdzšinējās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi