Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ventspils basketbolisti papildina sastāvu ar amerikāņu centru Kristoferu Feiberu

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien oficiāli papildinājis sastāvu ar amerikāņu centra spēlētāju Kristoferu Feiberu, vēsta vienības oficiālā mājaslapa. 

Pēc 22 gadus vecā, 208 centimetrus garā un 118 kilogramus smagā amerikāņa piesaistīšanas "Ventspils" komanda starpsezonā plāno papildināt sastāvu vairs tikai ar vienu basketbolistu. 

Feibers 2012.gadā pabeidza Čikāgas "DePaul" universitāti un sāka profesionāļa gaitas Urugvajā, bet vēlāk nonāca Ukrainas klubā "MBK Mykolaiv", kuru vada Latvijas treneris Agris Galvanovskis. Ukrainā viņš vidēji spēlē laukumā pavadīja 25 minūtes, guva 12 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. 

Sezonas beigās Feibers paguva uzspēlēt arī Ķīnas čempionātā, kurā savāca iespaidīgu statistiku - vidēji 17,6 punkti un 13 atlēkušās bumbas. 

"Visu laiku meklējam īpašas situācijas un īpašus spēlētājus. Tie ir spēlētāji, kuri kaut kādu iemeslu dēļ nav pamanīti, bet ir pietiekams talanta daudzums un, galvenais, - vēlme strādāt. Tas ir gana riskants pasākums - atsijāt graudus no pelavām situācijā, kad to jau kāds ir izdarījis," citēts "Ventspils" kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. "Komandu komplektējam līdzīgi kā pagājušajā gadā, liekot visu kopā pa gabaliņam pēc spēlētāja prasmēm un arī cilvēciskajām īpašībām, tā, lai būtu komanda, kurā ikkatrs būtu par ikvienu gan laukumā, gan arī ārpus basketbola sānu un gala līnijām. Nav tā, ka vienmēr trāpām ar 100% precizitāti, tomēr mums tas ir izdevies pietiekami labi." 

"Kristofers ir fiziski spēcīgs spēlētājs ar pietiekami labām dotībām spēlēt groza tuvumā, kā arī uzbrukt no distances. Ceram uz viņa prasmēm tikt pie atlēkušajām bumbām," par jaunieguvumu pastāstījis Pleinics. "Sportists kopā ar otru leģionāru Lorenco Viljamsu ieradīsies Ventspilī jau šonedēļ. Iespējams, ka tuvākajā laikā komandai pievienosies vēl viens spēlētājs, pēc kura varēsim uzskatīt, ka būsim nokomplektējuši "Ventspils" 2013./2014.gada sezonas modeli." 

"Pašlaik plānojam pārbaudes spēles, kuru laikā tad vērtēsim, vai mums nepieciešami uzlabojumi, vai arī varam iesākt šo sezonu ar to, kas mums jau ir," atklāja Pleinics. 

"Ventspils" komandas jaunieguvumu paslavējis arī Galvanovska palīgs "MBK Mykolaiv" vienībā Artūrs Štālbergs, uzskatot, ka Latvijas klubs "trāpījis desmitniekā". 

"Fiziskie dotumi fenomenāli, attieksme ideāla, ļoti labs pirkums. Vienīgais mīnuss ir mazā pieredze," savā tvitera kontā ierakstījis Štālbergs, kurš šovasar līdz Eiropas čempionāta finālam aizveda Latvijas U-20 basketbola izlasi. 

Kā ziņots, "Ventspils" bez Feibera jūlijā papildināja sastāvu arī ar latviešu uzbrucēju Māri Gulbi. 

Savukārt Latvijas komandu šovasar atstājuši abi viesspēlētāji Folarins Kempbels un Donalds Simss, kā arī Latvijas basketbolisti Mārtiņš Meiers un Artūrs Bērziņš. 

Jaunajā sezonā komandas pamatsastāvu veidos Akselis Vairogs, Sandis Valters, Mārtiņš Laksa, Ronalds Zaķis, Dāvis Lejasmeiers, Jānis Timma, kā arī jaunpienācēji Gulbis, Viljamss un Feibers. Savukārt par vietu pamatsastāvā cīnīsies Andrejs Gražulis, Ervīns Jonāts, Dāvis Čoders, Toms Leimanis, Edgars Štelmahers un Iļja Gromovs. 

Jau vēstīts, ka iepriekšējās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "Ventspils" sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās "VEF Rīga" basketbolistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi