Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Ventspils basketbolisti pārliecinoši uzvar Valmierā, kvalificējoties LBL finālam

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā pusfināla spēlē pirmdien Ventspils izbraukumā ar 72:52 (14:15, 19:6, 21:13, 18:18) uzveica Valmieras komandu, tādējādi sasniedzot LBL finālu. Pusfināla sērijā ventspilnieki bija pārāki ar 2:0.

Uzvarētāju labā pa 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām iekrāja Folerīns Kembels un Artūrs Bērziņš, bet 13 punktus pievienoja Sandis Valters. Tikmēr laukuma saimniekus no zaudējuma neglāba arī Viktora Iļjina 13 gūtie punkti, bet Raimondam Gabrānam 11 punkti un sešas piespēles. 

Mača pirmajās minūtēs Ventspils basketbolisti pēc vairākiem precīziem tālmetieniem izvirzījās vadībā ar 12:3, tomēr pēc tam Valmiera atguvās un līdz ceturtdaļas beigām pat pamanījās nokļūt priekšā ar 15:14. Lielā mērā tas kļuva iespējams, pateicoties ventiņu ieilgušajam sausuma periodam - Roberta Štelmahera vadītā komanda piecarpus minūtes nespēja gūt ne punkta. Otrajā ceturtdaļā kurzemnieki gan spēli ņēma savās rokās, uzvarot šo desmitminūti ar 19:6, bet pēc pirmā puslaika uz tablo 33:21 viesu labā. Otrajā ceturtdaļā Valmiera pat pārspēja pretinieku iespēto, negūstot punktus teju sešas minūtes.

Otrā puslaika sākumā laukuma saimnieki nedaudz samazināja pārsvaru, taču ventspilnieki atspēlējās un stabili turējās 13-17 punktu atstatumā, līdz trešās ceturtdaļas beigām panākot jau +20 (54:34). Atlikušajā laikā Štelmahera padotie pārsvaru noturēja, pārliecinoši uzvarot ar 72:52. 

Tādējādi kļuvis skaidrs, ka ventspilnieki finālā trešo gadu pēc kārtas sacentīsies ar pašreizējiem čempioniem VEF Rīga, savukārt Valmiera dosies cīņā par bronzu pret Barons/Kvartāls.

Pašreiz ir zināms, ka LBL finālsērija ritēs līdz četrām uzvarām, tomēr spēļu datumi vēl nav noteikti. To plānots izdarīt pēc tam, kad VEF Rīga aizvadīs VTB Vienotās līgas 1/8 fināla mačus ar Kazahstānas klubu Astana


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi