Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Basketbolistēm pretī Lielbritānija ar pieredzi un pārliecību

Latvijas Sieviešu basketbola izlases treneri jau pirms Eiropas čempionāta sākuma uzsvēra, ka svarīgākās cīņas priekšsacīkstēs būs pret sava līmeņa komandām Lielbritāniju un Serbiju. Pirmā no tām jau svētdien pulksten 16 pēc Latvijas laika. Pieredzējis vadošo spēlētāju kodols, spilgta līdere un, kā pierādīja turnīra pirmā diena, arī raksturs ir britu komandas trumpji.

Pretinieces turnīru sāka ar negaidītu 76:68 uzvaru pār Serbiju, kaut arī vēl pirms pēdējās ceturtdaļas serbietes šķita kontrolējam spēles gaitu. Lielbritānijas basketbolistēm panākumu nodrošināja galotnē veiktais 24:9 izrāviens. Latvijas komandai līdz ar to nebūs vienas konkrētas izšķirošās cīņas par vietu C apakšgrupas labāko trijniekā – ar vienu panākumu var arī nepietikt iekļūšanai nākamajā kārtā.

Latvijas izlases treneris Ainārs Čukste vēl pirms došanās uz Franciju izcēla Lielbritānijas komandas līderu pieredzi. Lai arī vadošo spēlētāju loks nav plašs, tas ir gana spēcīgs. Īpaši izceļama ir pretinieču spožākā zvaigzne Džoanna Līdhema. Viņa gan nebija rezultatīvākā pret Serbiju, taču lietderīgākā gan. Bez 12 punktiem viņai arī 10 atlēkušās bumbas, 6 izprovocētas piezīmes, pa četrām rezultatīvām piespēlēm un pārķertām bumbām. “Viņa izcīnīja atlēkušās bumbas, savilka uz sevi pretinieces, atdeva ļoti labas, savlaicīgas piespēles. Viņa ir tāds komandas līderis, kas nemeklē punktus sev, bet prasmīgi rada iespējas partnerēm,” Līdhemu slavina Latvijas izlases galvenais treneris Aigars Nerips.

Mūsu komandas treneri pamanījuši, ka spēlē pret Serbiju nākamās pretinieces vairāk paļāvušas uz individuālo meistarību, mazāk uzbrukumu bijuši sadarbību rezultāts. Nerips to skaidroja ar Serbijas komandas aktīvo presingu, kas šādi piespiedis spēlēt.

Lielbritānijas izlases galvenais treneris Demjens Dženingss pēc panākuma pret Serbiju uzsvēra, ka cīņai pret Latviju jāgatavojas īpaši nopietni, jo ar vienu uzvaru var nepietikt tikšanai nākamajā kārtā. “Abas komandas viena otru ļoti labi zina. Ne tikai tāpēc, ka savā starpā spēlējām pirms pāris nedēļām. Arī iepriekš gatavošanās posmos teju katru gadu esam spēlējuši pret Latviju. Paredzu ļoti ātru, fizisku spēli, kas mums būs ļoti smaga, taču ar to rēķinājāmies jau iepriekš,” sacīja Dženingss. 

Lielbritānijas komandai pēc pirmās spēles bijusi astoņas stundas ilgāka atpūta, turklāt miegs, visticamāk, bijis saldāks nekā latvietēm, kuras sestdien vēlu vakarā cieta sakāvi pret mājiniecēm francūzietēm. Neskatoties uz to, mūsu komanda svētdien no rīta aizvadīja treniņu, lai taktiski labāk sagatavotos cīņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi