Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

BK Ventspils sāk jauno FIBA Izaicinājuma kausa sezonu

Ziemeļnieku grupā ar latvisku akcentu jaunajā FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas sezonā iekļuvuši Ventspils basketbolisti. Priekšsacīkstēs jāsacenšas ar Somijas čempioniem, kā arī divām Zviedrijas spēcīgākajām komandām Noršēpingas Dolphins un Sēderteljes Kings. Pēdējās divās ir pa vienam Latvijas basketbolistam. Otrdien pulksten 19 Ventspilī viesosies Dolphins ar Latvijas izlases kapteini Edgaru Jeromanovu priekšgalā.

BK Ventspils sniegums pēdējās spēlēs Baltijas līgā licis piemirst pirms pusotras nedēļas piedzīvoto kaunu Valmierā (62:83), taču ir arī skaidrs, ka komanda Eiropas kausa izcīņas sākumu nesagaida labākajā gatavībā. Savainoti joprojām ir uzbrucēji Akselis Vairogs, Jānis Timma un Andrejs Gražulis, turklāt notikusi amerikāņu rokāde - Vernonu Tīlu nomainījis Folarins Kempbels. Aizsargs Ventspils komandā solīdi debitēja pret Igaunijas TTU, gūstot deviņus punktus, piecas atlēkušās bumbas un izprovocējot sešus pārkāpumus.

Ar Dolphins komandu ventspilniekiem ceļi krustojās pirms divām sezonām, kad zviedri izmēģināja spēlēšanu Baltijas līgā, turklāt izloze komandas saveda kopā arī Izaicinājuma kausā. Latvijas vicečempioni uzvarēja trijās no četrām spēlēm, vienīgo reizi klūpot Eiropas kausa cīņā Noršēpingā.

Zviedrijas čempioni jauno sezonu sākuši pieticīgi, deviņās spēlēs gūstot piecas uzvaras, taču Eiropas kausa spēlēm gatavojas ļoti nopietni un jau svētdien ieradušies Ventspilī. Jeromanovs komandā spēlē otro sezonu un šoruden ar 12 punktiem vidēji spēlē ir rezultatīvākais spēlētājs. Viņa rēķinā arī vidēji 5,2 rezultatīvas piespēles un 3,3 atlēkušās bumbas.

Salīdzinot komandu spēku samērus, Dolphins vajadzētu būt galvenajam ventspilnieku konkurentam cīņā par uzvaru apakšgrupā. Sēderteljes Kings un Tamperes Pyrinto savstarpējā spēlē noskaidros, kurai no pastarītēm ir lielākas izredzes pacīnīties par otro ceļazīmi uz nākamo kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

FIBA Eiropas Izaicinājuma kauss ir trešais nozīmīgākais no Eiropas klubu turnīriem pēc Eirolīgas un ULEB Eiropas kausa
BK Ventspils tajā startē ceturto reizi, pēdējās divās sezonās nācās izstāties ceturtdaļfinālā
Turnīra C grupā bez ventspilniekiem ir arī Edgara Jeromanova pārstāvētie Zviedrijas čempioni Noršēpingas Dolphins, Agņa Čavara pārstāvētie Zviedrijas vicečempioni Sēderteljes Kings un Somijas čempioni Tamperes Pyrinto

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi