Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

BK Ventspils nekvalificējas Eiropas kausa izcīņai, spēlēs Izaicinājuma kausā

BK Ventspils komandai nav izdevies kvalificēties ULEB Eiropas kausa izcīņas grupu turnīram. Kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē izbraukumā ventspilnieki ar 65:79 (32:37) piekāpās Ukrainas klubam Mariupoles Azovmaš un zaudēja divu spēļu summā 140:153 (pirmais mačs Ventspilī beidzās 75:74).Tādējādi ULEB Eiropas kausa izcīņā Latviju pārstāvēs tikai VEF Rīga basketbolisti, kuri nepārvarēja Eirolīgas kvalifikācijas barjeru (grupu turnīra izloze paredzēta 11.

oktobrī). Savukārt BK Ventspilnieki otro gadu pēc kārtas piedalīsies FIBA Izaicinājuma kausa izcīņā. D apakšgrupā viņu pretinieki būs Južnijas Himik no Ukrainas, BC Ņižņij Novgorod no Krievijas, kā arī Atomerömü klubas no Ungārijas vai Traiskirhenas Arkadia no Austrijas.Mačā Mariupolē pirmie vadību uzņēmās ventspilnieki, taču turpinājumā spēle ritēja viļņveidīgi. Pirmās ceturtdaļas vidū viesu uzbrukums apsīka, un mājinieki, gūstot astoņus punktus pēc kārtas, panāca 14:10. BK Ventspils basketbolisti atbildēja ar 9:0 spurtu (21:15), taču mirkli vēlāk starpība atkal saruka līdz minimumam.Slidenu pārsvaru viesi saglabāja līdz pirmā puslaika pēdējai minūtei, kad vadību atkal pārņēma Azovmaš komanda un atpūtā devās ar plus pieci.Drīz pēc pārtraukuma ventspilnieki atkal panāca neizšķirtu, taču trešās ceturtdaļas vidus viņiem pagalam neizdevās, un Mariupoles klubs ar amerikāņu leģionāriem Jūingu un Minārdu priekšgalā sasniedza lielāko pārsvaru spēlē (45:59). Līdz perioda beigām starpību gan izdevās samazināt līdz cerīgākajiem mīnus seši (56:62), bet septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām ventspilnieki atkal izvirzījās vadībā divu spēļu summā (62:62).Diemžēl šajā brīdī labi iesākto pārtrauca vairākas kļūdas un garām aizmesti viegli metieni, kas ļāva sāncenšiem atgūties un panākt izšķirošo pārsvaru - 63:72.Rezultatīvākie BK Ventspils sastāvā bija Bojans Bakičs (18 p.) un Džamars Jangs (14).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi