Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bosniešiem pirmā uzvara Eiropas čempionātā, Ukrainai - jau trešā

Pirmo uzvaru Eiropas vīriešu basketbola čempionāta B apakšgrupā piektdien izcīnīja Bosnijas un Hercegovinas izlase, kas ar rezultātu 76:70 (13:17, 21:20, 15:22, 27:11) pārspēja Melnkalni. 

Vēl pirms pēdējās ceturtdaļas bosnieši atradās iedzinējos ar 49:59, tomēr nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām viņi jau ieguva vadību ar 66:65 un cīņas izskaņā jau noturēja drošu uzvaru. 

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 gūtajiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Mirza Teletovičs, bet 17 punktus pievienoja Nemanja Gordičs. 

Tikmēr Melnkalnei ar 16 punktiem izcēlās Bojans Dubļevičs. 

Kā ziņots, pirmajās divās turnīra spēlēs Latvijas basketbolisti pārspēja tieši šīs divas valstsvienības. 

B apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik pa divām uzvarām divās spēlēs ir Latvijai un Serbijai, vienu panākumu divos mačos izcīnījusi Lietuva, bet pa vienai uzvarai trijās cīņās ir bosniešiem un Melnkalnei. Savukārt divus zaudējumus divās spēlēs cietusi Maķedonija. 

Nākamajos trešās kārtas mačos piektdien Latvija sacentīsies ar Lietuvu, bet Maķedonija centīsies apturēt Serbiju. 

Tāpat piektdien Eiropas čempionātā notiek A apakšgrupas trešās kārtas cīņas. Jau savu trešo panākumu izcīnīja 2015.gada Eiropas čempionāta saimniece Ukraina, kas ar 88:83 (15:16, 24:14, 25:27, 24:26) uzveica Vāciju. 

Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā Ukraina panāca 66:57 savā labā, tomēr vācieši panāca pretiniekus un trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām arī ieguva vadību ar 74:73. Tomēr spēles beigās atkal pārliecinošāk darbojās ukraiņi, turpinot cīnīties bez neveiksmēm. 

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 25 gūtajiem punktiem bija Serhijs Gladirs, bet attiecīgi 19 un 16 punktus pievienoja naturalizētais Jūdžins Džeters un Kirils Natjažko.

Savukārt Vācijai uzvarēt nepalīdzēja pat Heiko Šafarcika 22 punkti un 11 rezultatīvas piespēles. 

Nākamajās spēlēs piektdien Beļģija spēkosies ar Lielbritāniju, bet Francija sacentīsies ar Izraēlu. 

Kopvērtējumā Ukrainas kontā ir trīs uzvaras trijos mačos un pārliecinoša līderpozīcija, Francijai, Beļģijai un Lielbritānijai ir pa vienai uzvarai divās cīņās, tām ar vienu uzvaru trijos mačos seko Vācija, bet Izraēlas kontā ir divas neveiksmes divās spēlēs. 

Otrajam turnīra posmam kvalificēsies četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts būs noslēdzies. Ja Latvijas basketbolisti spēs kvalificēties otrajai kārtai, viņiem E apakšgrupā pretiniekos būs trīs labākās komandas no A grupas. Komandas uz otro posmu ņems līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi