Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Dāmu basketbola izlasē iespēju dos jaunajām

Iztiekot bez virknes līdzšinējo līderu, nemainīgs palicis Latvijas sieviešu basketbola izlases uzdevums - kvalificēties nākamā gada Eiropas čempionātam, kas notiks Francijā. Otrdien 11 no 17 kandidātēm aizvadīja pirmo treniņu jaunā galvenā trenera Aigara Neripa vadībā, sākot gatavošanos kvalifikācijai, kas sāksies jūnija vidū. Konkurencē ar Itāliju, Grieķiju, Somiju un Luksemburgu jāizcīna vismaz otrā vieta.

Pēc pagājušā gada Eiropas čempionāta Polijā no valstsvienības atvadījās ilggadējās līderes Gunta Baško un Ieva Kubliņa. Savainojumu dēļ palīdzēt nevar Anete Jēkabsone-Žogota un Elīna Babkina, visticamāk, būs jāiztiek bez Zanes Tamanes, kura ļāvusies WNBA vilinājumam. Lai arī basketbolistes Eiropā kotējas augstu, skaidrs, ka konkurētspējīgu spēlētāju resursi nav neizsmeļami un jaunajam galvenajam trenerim Aigaram Neripam līderes būs jāmeklē starp jaunās paaudzes basketbolistēm. «Ja salīdzina kaut vai ar pagājušo gadu, sastāvs atšķirsies par piecdesmit procentiem,» preses konferencē pēc pirmā treniņa norādīja treneris. Viņš paziņoja, ka būs prasīgs, bet arī uzticēsies spēlētājām. Viena no nedaudzajām kandidāšu pulkā esošajām pieredzējušajām spēlētājām Liene Jansone sacīja, ka jaunās paaudzes basketbolistes komandā ienākušas ar lielu cīņassparu, tāpēc jābūt gataviem uz pārsteigumiem - pārsvarā pozitīviem. «Šī vasara man būs ļoti atbildīga, jo jūtos kā viena no veterānēm un centīšos jaunajām meitenēm palīdzēt gan laukumā, gan ārpus tā,» Jansone apņēmās rādīt labu piemēru.

Viņa nevarot iedomāties, ka Latvija varētu netikt uz Eiropas čempionātu, kas izdevies jau četras reizes pēc kārtas. Treneri Latvijas Basketbola savienības izvirzīto uzdevumu - kvalificēšanos finālturnīram Francijā - raksturoja kā sarežģītu, taču izpildāmu. No astoņām pārbaudes spēlēm tikai viena paredzēta Rīgā - 27. maijā ar Lietuvu. «Tas ir labi, jo jaunajām, spēlējot citur, nebūs tik liela spriedze,» pozitīvo saskatīja Jansone. Kvalifikācijas turnīrs sāksies 12. jūnijā ar spēli Rīgā pret Itāliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi