Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Izlases atmosfēra iedvesmo

"Sapratu, ka tik strauji no basketbola vaļā netikšu, jo tajā tomēr visus šos gadus bijusi mana sirds," intervijā laikrakstam_ Diena _atzīstas viena no Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības līderēm Zane Tamane. Tas rosinājis atgriezties komandā pēc gada pārtraukuma, par spīti pagājušā gada paziņojumam par aiziešanu no valstsvienības. Svētdien viņa kopā ar to sāka cīņu par dalību nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Vai sajūta pirms kvalifikācijas cikla sākuma ir atšķirīga no iepriekšējiem?

Šogad mums ir ļoti jauna komanda, bet kopumā tā atmosfēra ir līdzīga, jo visas meitenes tāpat treniņos ļoti kārtīgi strādā. Atdeve ir maksimālā katrā situācijā. Tas man vienmēr izlasē ir ļoti paticis, ka treneris spēj mūs visas tā savest kopā un radīt ļoti labu darba atmosfēru. Tas ir viens no galvenajiem panākumu stūrakmeņiem.

Treneris Zvirgzdiņš šajā komandas modelī saskata līdzības ar to sastāvu, ar kuru savulaik sāka strādāt pirmajā piegājienā, kad pati vēl tikko ienāci komandā…

Jā, tur ir zināmas līdzības. Toreiz es biju tikko atgriezusies no Amerikas - kā vairākas jaunās meitenes šobrīd. Toreiz mums tiešām izveidojās ļoti laba komanda gan vērtējot kopspēli, gan individuālos talantus. Es domāju, ka treneris spēs ko līdzīgu paveikt arī ar šo jauno paaudzi. Viņš ir ļoti gudrs, prot iemācīt ļoti daudz dažādu nianšu. Arī šobrīd uz katru treniņu nāku ar apziņu, ka iemācīšos kaut ko jaunu. Un meitenes, cik esmu redzējusi, grib strādāt un pilnveidoties, tas ir pats galvenais. Ir priekšnoteikumi, lai izveidotos ļoti spēcīga komanda.

Pēdējos gados daudz runāts par Zentas Meļņikas talantu. Vai jūti debitantes elpu pakausī?

Es iepriekš biju par Zentu dzirdējusi, bet nekad nebiju redzējusi darbībā un šoreiz jau pirmajā treniņā man bija tāds "ou!". Viņa ļoti labi strādā, ir laba tehnika. Zinu, ka tētis [viens no agrākajiem Latvijas vīriešu basketbola izlases līderiem Igors Meļņiks] daudz ar viņu ir strādājis. Patlaban svarīgākais viņai ir spēlēt, spēlēt un spēlēt. Tad ar laiku var kļūt par ļoti labu centra spēlētāju. Es domāju, ka viņa noteikti jau šovasar spēs dot komandai ļoti daudz.

Kas šovasar būs mūsu izlases trumpji?

Salīdzinājumā ar iepriekšējo reizi, kad spēlēju izlasē, komanda ir diezgan jauna, un arī treneris ir pamainījies, tāpēc tie uzsvari ir citi. Ļoti daudz spiedīsim uz aizsardzību. Esam arī diezgan gara komanda, ko treneri noteikti centīsies izmantot spēlēs.

Kā mainījies treneris Zvirgzdiņš kopš iepriekšējā darba cēliena izlasē?

Ir jūtams, ka viņš ir ļoti daudz pilnveidojies. Viņš ir tāds treneris, kurš visu laiku seko līdzi tam, kas notiek basketbolā, kā tas attīstās. Mūsu spēlē viņš cenšas ielikt daudz elementu no vīriešu basketbola.

Kādi ir tie elementi?

Mums viņš visu laiku atkārto, ka laukumā jābūt agresīvākām. Tas nav viegli, jo mēs jau esam tāda sievišķīga komanda. Visas meitenes ir ļoti jaukas. Kad neesi laukumā, vari tāda būt, bet laukumā vajag to agresiju, pagrūstīties, iedot ar elkonīti. Ja tā nav, treneris ir dusmīgs.

Vai izdodas?

Kā kuru reizi (smejas). Vismaz cenšamies jau nu noteikti. Tā jādara, ja gribam nokļūt tur, uz kurieni tiecamies.

Pilnu interviju lasiet pirmdienas, 9.jūnija, laikraksta Diena 19.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noslēdzies tradicionālais Stipro Skrējiens

Veiksmīgi noslēdzoties Latvijā lielākajam tautas izturības un piedzīvojumu pasākumam Optibet Stipro Skrējiens, kas pēc ilgāka pārtraukuma atkal notika Ķegumā, atpūtas un sporta kompleksā Zelt...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi