Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jokičs atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju

Denveras Nuggets centra spēlētājs Nikola Jokičs atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2020./2021.gada sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Jokičs ir pirmais Nuggets basketbolists un pirmais serbu spēlētājs, kurš ticis pie šāda pagodinājuma. No Eiropas basketbolistiem iepriekš par vērtīgākajiem spēlētājiem atzīti tikai vācietis Dirks Novickis un iepriekšējo divu sezonu MVP Jannis Adetokunbo no Grieķijas.

Tāpat 2014.gada NBA draftā ar 41.numuru izvēlētais Jokičs ir viszemāk draftētais spēlētājs, kurš saņēmis MVP balvu, neskaitot trīskārtējo labāko spēlētāju Mouzesu Melounu, kurš vispār nebija draftēts. Iepriekš no drafta zemākajām izvēlēm par vērtīgākajiem atzīti Adetokunbo un Stīvs Nešs, kuri savulaik tika draftēti ar 15.numuru.

Balsošanā par vērtīgāko spēlētāju piedalījās 100 mediju pārstāvi un vienu balsojumu noteica arī līdzjutēji. Jokičs saņēma 91 pirmo vietu un 971 punktu. Filadelfijas 76ers centram Žoelam Embīdam bija 586 punkti, Goldensteitas Warriors aizsargam Stefanam Karijam 452 punkti, Milvoki Bucks uzbrucējam Adetokunbo 348 punkti un Fīniksas Suns aizsargam Krisam Polam - 139 punkti. Aiz pirmā piecinieka ar 42 punktiem palika Luka Dončičs.

Savā sestajā NBA sezonā Jokičs piedalījās visās 72 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 26,4 punktus, izcīnīja 10,9 atlēkušās bumbas, veica 8,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,3 bumbas. Bez Jokiča tikai Oskars Robertsons un Rasels Vestbruks spējuši sezonu noslēgt ar vidēji 26,0 punktiem, 10,0 bumbām zem groziem un 8,0 rezultatīvām piespēlēm.

Jokičs saņems NBA pirmā komisāra Morisa Podolofa vārdā nosaukto balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi