Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latviešu pārstāvētās NBA komandas sezonu turpinās jūlija pēdējā dienā

Visas trīs Latvijas basketbolistu pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas pirmo spēli pēc sezonas pārtraukuma aizvadīs jūlija pēdējā dienā, piektdien atklāja NBA publicētais spēļu grafiks.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NBA sezona turpināsies jūlija beigās Orlando, kur notiks 22 komandu turnīrs. Komandām Floridas pilsētā jāierodas 7.jūlijā, bet četras dienas vēlāk jāuzsāk pilnvērtīgas treniņnometnes.

NBA un līgas spēlētāju asociācija (NBPA) piektdien oficiāli vienojās par sezonas turpināšanu 22 komandu pulkā. Tāpat abām pusēm jau iepriekš izdevās vienoties par sezonas turpināšanas datumiem un spēļu kalendāru.

Pirms izslēgšanas spēlēm katra komanda aizvadīs astoņas regulārā čempionāta spēles, kas arī noteiks izsētās vietas "play-off". Kopumā plānotas 88 spēles, bet regulārajā čempionātā reāli atlikuši 259 dueļi. Paredzēts, ka šīs 88 spēles tiks iekļautas regulārās sezonas statistikas rādītājos.

Basketbolisti laukumā pirmo reizi kopš marta vidus dosies 30.jūnijā, kad Losandželosas "Lakers" tiksies ar Losandželosas "Clippers", bet Jūtas "Jazz" spēkosies ar Ņūorleānas "Pelicans".

Dienu vēlāk laukumā dosies arī latviešu pārstāvētās komandas Dalasas "Mavericks" (Kristaps Porziņģis), Vašingtonas "Wizards" (Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns) un Bruklinas "Nets" (Rodions Kurucs).

"Mavericks" 31.jūlijā tiksies ar Hjūstonas "Rockets", "Wizards" ieplānota cīņa ar Fīniksas "Suns", bet "Nets" lūkos uzveikt Orlando "Magic".

NBA paredzējusi, ka vienā dienā nenotiks vairāk par septiņām spēlēm, kas tiks aizvadītas trīs basketbola laukumos "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās. Katrs no klubiem četras spēles aizvadīs viesos, bet vēl četras mājās.

Paredzēts, ka pēdējie "vietu sadalošie" dueļi notiks 13. un 14.augustā, bet izslēgšanas spēles sāksies 17.augustā.

Jau ziņots, ka sezonas atlikušajā daļā laukumā nebūs redzams Bertāns, kurš nolēmis nespēlēt Orlando, lai izvairītos no traumu riska, jo šovasar viņam priekšā jauna līguma noslēgšana.

NBA brīvo aģentu tirgus atvērsies 18.oktobrī, taču pirmajā nedēļā jeb no 19. līdz 23.oktobrim oficiālas vienošanās nevarēs slēgt.

Sezonas noslēguma turnīra aizvadīšana Orlando daudzos radījusi bažas, jo vēl piektdien Floridas štatā tika konstatēti gandrīz 9000 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir pārliecinoši lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.

Iepriekš inficēšanās gadījumi noteikti Sakramento "Kings", Indiānas "Pacers", Maiami "Heat" un Fīniksas "Suns" komandās. Tāpat ar "Covid-19" inficējies Denveras "Nuggets" centra spēlētājs Nikola Jokičs, taču viņš vēl vismaz līdz nākamajai nedēļai atradīsies dzimtenē Serbijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi