Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas U-19 basketbola izlase pasaules čempionātam sāks gatavoties 23.maijā

Latvijas U-19 basketbolistu izlase pasaules čempionātam, kas risināsies Latvijā, sāks gatavoties 23.maijā, Latvijas Basketbola savienības interneta mājaslapā publicētajā intervijā pastāstījis komandas galvenais treneris Ziedonis Jansons.

Viņš ir apzinājis 32 spēlētājus, taču viņam ir skaidrs, ka uz pirmo treniņnometni tiks aicināti ne vairāk kā 18-20 basketbolisti. Izlases kandidātus paredzēts nosaukt maija vidū, kad būs aizvadīti Jaunatnes līgas fināli.

Trenerim ir mierīgs prāts par Kasparu Vecvagaru, kurš spēlē Kauņas ''Žalgira'' otrajā komandā, par Itālijā spēlējošajiem Edmundu Dukuli un Ojāru Siliņu, kuri trenējas pie pieaugušajiem, lai gan spēlē jauniešos. Viss kārtībā ir arī ar Artūru Brēmeru un Andri Misteru ASV, ventspilniekiem Dāvi Čoderu un Kārli Apsīti, kā arī Artūru Vītiņu DSN komandā.

Satraukumu rada vairāku spēlētāju traumas un problēmas ar veselību. Tādi ir Renārs Magone un Arnolds Helmanis. Dāvis Bertāns gan ir Ļubļanas ''Olimpija'', taču bez spēļu prakses. Savukārt Jānim Timmam vajadzēs spēlēt Jansona uzraudzībā BAA ''Rīga'', lai sakārtotu galvu. Nekas nav zināms par Alekseju Rostovu, kurš devies uz basketbola akadēmiju Kanāriju salās.

''Būšu spiests būt nežēlīgs un nepopulārs,'' sacīja Jansons. ''Runāsim skaidru valodu: pieci seši spēlētāji, kuri iznesīs cīņu smagumu, ir skaidri. Trīs četri tuvāki palīgi - zināmi. Paliek trīs četras vietas, un būšu laimīgs, ja parādīsies jaunas sejas, kā pērn Helmanis, kurš ieleca ejošā vilcienā. Cerības saistu ar gulbenieti Ingaru Aizpuru, arī Ojāru Siliņu, kurš pērn palika trīspadsmitais. Progresē Artūrs Bricis. Ir labi puiši starp 1993.gadā dzimušajiem, bet jāņem vērā arī U-18 izlases intereses.''

Pasaules čempionātam Latvijas komanda gatavosies Rīgā un Kandavā. Aizrauties ar pārbaudes spēlēm Jansons nevēlas, jo finālturnīrā 11 dienās būs jāaizvada deviņas spēles uz fizisko un morālo spēku robežas, taču tādas noteikti būs.

Ceturtdien Melngalvju namā Rīgā notiks pasaules čempionāta izloze. Tas notiks no 30.jūnija līdz 10.jūlijam Liepājā, Valmierā un Rīgā ar 16 komandu - ASV, Brazīlijas, Kanādas, Argentīnas, Ķīnas, Dienvidkorejas, Taivānas, Austrālijas, Tunisijas, Ēģiptes, Lietuvas, Krievijas, Serbijas, Polijas, Horvātijas un Latvijas - piedalīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi