Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Latvijas un Lietuvas dāmu basketbola izlases sacentīsies labdarības spēlē

Atbalstot iniciatīvu par krūts veselību Es iešu, Latvijas sieviešu basketbola izlase 27.maijā plkst.17:00 Arēnā Rīga labdarības spēlē sacentīsies ar Lietuvas sieviešu izlasi. Iniciatīvas Es iešu mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību, lai mudinātu sievietes veikt regulāras profilaktiskās pārbaudes krūtīm. 

Spēle notiks uzreiz pēc krūts veselības atbalsta gājiena, kas sāksies plkst.14:00 pie Brīvības pieminekļa. Gājienā piedalīsies arī Sabīne Niedola, Kristīne Kārkliņa, Aija Putniņa, Gunta Baško un citas Latvijas sieviešu basketbola izlases esošās un bijušās spēlētājas, kā arī viešņa no Amerikas – bijusī WNBA kluba Indiana Fever spēlētāja Elisona Fīstee. Aicināti piedalīties arī visi sporta un jo īpaši basketbola fani. 

Spēlē tiks izmantotas īpašās rozā bumbas – šī krāsa visā pasaulē tiek izmantotas krūts veselības atbalsta akcijās.

Pirms spēles ap plkst.15:30 pie Arēna Rīga sāksies sociālajai kampaņai Es iešu veltīts koncerts. Turpat būs iespēja mobilajā mamogrāfā pārbaudīt krūtis, kā arī piedalīties īpašu krekliņu izsolē. Ieeja uz spēli – par ziedojumiem.

„Mēs, Latvijas sieviešu basketbola izlases dalībnieces, aicinām ikvienu sporta fanu un jo īpaši basketbola cienītājus, nākt un atbalstīt mūsu komandu, kā arī ar savu klātbūtni paust atbalstu Latvijas sieviešu veselībai. Šī būs priecīga diena, kurā svarīga būs nevis uzvara, bet gan pozitīva attieksme pret savu veselību,” aicina idejas iniciatore, Latvijas sieviešu basketbola izlases dalībniece Sabīne Niedola. 

Atgādinām, ka Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas pagājušajā gadā uzsāka un šogad turpina sociālo kampaņu, lai veicinātu sieviešu profilaktiskās pārbaudes krūts vēža diagnostikai. Aizvadītajā gadā pēc kampaņas pārbaudīties devās 40% Latvijas sievietes. Šogad mērķis ir augstāks – ar kampaņu palīdzību vēlamies pamudināt vismaz 50% sievietes atsaukties aicinājumam uz valsts apmaksātām krūts veselības pārbaudēm, kas, uzrādot Valsts nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstules, bez maksas pieejamas sievietēm riska grupas vecumā no 50 līdz 69 gadiem.

Latvijas un Lietuvas sieviešu izlašu pirmajā pārbaudes spēlē 20.maijā Panevēžā ar 77:74 pārākas bija latvietes. Abas komandas gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas sāksies 12.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi