Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Paldies par emocijām

Mērķi izpildīja, bet sapnis palika nepiepildīts. Kā naglai uz galvas, vērtējot Latvijas basketbola izlases startu Katovicē un Lodzā, trāpa Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps. Pieci pēc kārtas piedzīvoti zaudējumi - ne tādas atvadas no valstsvienības pelnījušas pēdējo desmit gadu komandas līderes Gunta Baško un Ieva Kubliņa.

Pragmatiski izvērtējot turnīru, viss šķiet skaisti. Ceturto čempionātu pēc kārtas Latvijas komanda iekļuvusi Eiropas labāko astoņu komandu skaitā, turklāt to izdarījusi bez pēdējās desmitgades spilgtākās basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas palīdzības. Komandā pieteikušās jaunas līderes, bet pie apvāršņa ir virkne talantīgu meiteņu, kuras pēdējos divos gados izcīnījušas Eiropas U-20 čempionātu bronzas godalgas. Tas ļauj cerēt, ka, ja ne nākamajā Eiropas čempionātā, tad aiznākamajā gan Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībai iespējams vēl augstāks lidojums. Bet ne jau prieka asaras bija tās, kuras pēc pēdējām trim spēlēm nespēja valdīt Latvijas basketbolistes.

Nepiepildīts palika vairāku pieredzējušo izlases spēlētāju sapnis, pat divi. Izlases nu jau bijušais treneris Georgs Dikeulaks uzsver, ka Latvijas komanda ir viena no trim, kuras pēdējos četros turnīros ik reizi iekļuvušas labāko astoņu skaitā. Pārējās divas - Krievija un Francija - regulāri guvušas visaugstākās raudzes panākumus, bet Latvijas basketbolistes, kuras allaž bijušas medaļu tuvumā, līdz tām tomēr nav aizsniegušās. Vēl viens sapnis ir dalība olimpiskajās spēlēs, ko sieviešu basketbolā lielākā daļa spēlētāju vērtē kā viskrāšņāko balvu.

Nav daudz spēlētāju Latvijā, kuras šo virsotņu sasniegšanu būtu pelnījušas vairāk par Guntu Baško un Ievu Kubliņu. Gunta valstsvienības kreklu pielaikojusi 152, Ieva - 122 reizes. Paldies par izlasei atdoto enerģiju, spēlēs sniegtajām emocijām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi