Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta (00:03) - Lietuvas un Francijas basketbolisti sasniedz Eiropas čempionāta finālu

Lietuvas basketbola izlase piektdien Eiropas čempionāta pusfinālā ar rezultātu 77:62 pārspēja Horvātiju, tādējādi pārtraucot horvātu astoņu uzvaru sēriju un sasniedzot finālu. Tajā mūsu dienvidu kaimiņi spēkosies ar Francijas izlasi, kas nedaudz negaidīti ar 75:72 pagarinājumā uzveica pēdējo divu turnīru čempionus spāņus.

Lietuvas labā 23 punktus guva Jonas Maciulis, bet 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas Lina Kleiza rēķinā. Horvātiem ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Bojans Bogdanovičs.

Pēc puslaika Jona Kazlauska vadītajiem lietuviešiem bija tikai trīs punktu pārsvars (40:37), bet izšķirošā šoreiz izrādījās trešā ceturtdaļa - šīs 10 minūtes Lietuva uzvarēja ar 21:8, ieliekot kārtīgu pamatu uzvarai. Atlikušajā laikā pārsvars tika nosargāts un Lietuva tika pie piektā panākuma pēc kārtas.

Pēc neatkarības atgūšanas šī būs jau trešā reize, kad Lietuva spēlēs finālā. Tālajā 1995.gadā sudrabs, bet 2003.gadā lietuvieši finālā triumfēja - toreiz uzveikti spāņi. Lietuvas rēķinā arī bronza 2007.gadā.

Ar Lietuvas izlasi apakšgrupā tikās arī latvieši, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 59:67.

Tikmēr pēdējo divu turnīru čempionei Spānijai neizdevās sasniegt trešo finālu pēc kārtas - Francija bija piekāpusies titulētajiem pretiniekiem gan 2011.gada čempionāta finālā, gan Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, bet šoreiz bija pārāka ar 75:72. Spāņi pēc pirma puslaika atradās visai komfortablā vadībā (34:20), tomēr francūži otrajā puslaikā pakāpeniski deldēja deficītu, līdz pamatlaika izskaņā panāca 65:65. Papildu piecminūtē Francija ieguva nelielu vadību, ko līdz spēles beigām vairs neatdeva.

Par mača galveno varoni kļuva Francijas līderis Tonijs Pārkers, kuram 32 gūti punkti un sešas atlēkušās bumbas, bet 10 punkti Antoinam Dio, kurš papildlaikā no soda metienu līnijas guva komandas pēdējos četrus punktus. Arī Spānijai rezultatīvākie bija līderi - 19 punkti Markam Gazolam, 17 - Rūdijam Fernandezam.

Līdz ar to svētdien finālmačā tiksies Lietuva un Francija (otrā posma cīņā ar 76:62 pārāki bija lietuvieši), bet spāņi un horvāti sadalīs bronzu. Šo abu komandu divcīņā apakšgrupā ar 68:40 pārliecinoši uzvarēja Spānija. Līdz pat pusfinālam tas horvātiem bija vienīgais zaudējums, kam sekoja jau minētie astoņi panākumi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi