Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

papildināts ar komentāriem - FOTO: Ventspils pirmajā LBL finālspēlē sagrauj VEF Rīga

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas pirmajā spēlē trešdien Ventspilī vietējā komanda ar rezultātu 90:61 (13:12, 23:8, 27:21, 27:20) sagrāva pašreizējos čempionus VEF Rīga. Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 1-0 ventspilnieku labā. Finālsērijas otrā spēle piektdien Rīgā.

Uzvarētājiem 15 punktus guva Villijs Kemps, 13 Lorenco Viljamsam (visi pirmajā puslaikā), bet 11 kapteinim Akselam Vairogam. Tikmēr rīdziniekiem astoņus no saviem 13 punktiem Entveins Robinsons guva jau pirmajās 10 minūtēs. Vēl 12 pievienoja kapteinis Kristaps Janičenoks. Laukuma saimnieki uzvarēja cīņu zem groza (41-34) un trāpīja 11 no 25 tālmetieniem jeb 44%, kamēr vefiņam šoreiz nesekmējās ne pustālie (40%), ne tālmetieni (22%).

Sākumsastāvi:

BK Ventspils: Lorenco Viljamss, Jānis Timma, Aksels Vairogs, Ronalds Zaķis, Villijs Kemps;

VEF Rīga: Entveins Robinsons, Artūrs Strēlnieks, Kristaps Janičenoks, Dī Brauns, Viktors Iļjins.

Spēles pirmos punktus no groza apakšas guva ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis, bet pēc teju divarpus spēlētām minūtēm Robinsons guva pirmos punktus arī rīdziniekiem. Turpinājumā ar Timmas un Viljamsa pūlēm mājinieki panāca 8:4, tomēr tālāk tikt neizdevās. Turpinājumā spēle ritēja punkts punktā, bet ceturtdaļu ar minimālu 13:12 savā labā noslēdza ventspilnieki, kuriem neprecīzs tālmetiens līdz ar ceturtdaļas beigu signālu.

Otrās ceturtdaļas sākumā četri punkti pēc kārtas laukuma saimniekiem, bet drīz vien pēc Viljamsa un Vairoga tālmetieniem panāca arī 23:13. Brīdi vēlāk Ramūns Butauts spiests ņemt pārtraukumu, jo rīdzinieki kļūdījušies jau 10 reizes un uz tablo mīnus 12 (15:27). Nelīdzēja arī tas, jo vēl dažas minūtes vēlāk aktīvie mājinieki bija ieguvuši jau +16. Tiesa, agresīvā taktika atspēlējās ar ātru piezīmju normas sasniegšanu, tomēr tas netraucēja pirmo puslaiku noslēgt komfortablā vadībā - 36:20.

Otrā puslaika ievadā pēc Zaķa diviem punktiem jau 41:24, kas ir līdz šim lielākais pārsvars pirmajā finālmačā. Lai gan spēle visai līdzīga, daudzu finālu rekordu īpašnieks Sandis Valters ar trejaci panāk jau +18, bet Granta trieciens grozā ar sodu jau uzspridzina tribīnes - 50:30. Arī atlikušajās ceturtdaļas minūtēs krietni sekmīgāk darbojās Ventspils, pirms pēdējām 10 minūtēm pamatlaikā atrodoties vadībā ar 63:41.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs pēc Dāvja Lejasmeiera trejača jau 76:45 jeb +31 ventspilnieku labā, bet tobrīd pamatlaikā bija atlikušas vēl tikai septiņas minūtes. Arī atlikušais laiks spēlē nekādus jaunus pavērsienus nenesa - komandas mača beigas aizvadīja ar jaunajiem basketbolistiem, ventspilniekiem svinot uzvaru ar 90:61.

"Grūti ko teikt, kamēr vēl nav gūtas četras uzvaras. Šis ir pirmais solis, cīnīsimies tālāk. Pats spēles sākums bija līdzīgs, taču labi uzspiedām uz groza apakšu, labu darbu paveica garie spēlētāji. Salīdzinājumā ar spēlēm pret Jēkabpili, manuprāt, paši spēlējām labāk. Jāatceras, ka VEF ir pieredzējusi un spēcīga komanda. Viņu problēmas nav mūsu darīšana – tikai ejam un sitamies. Tagad galvenais ir saglabāt vēsu galvu, aizmirst šo spēli un cīnīties tālāk par katru nākamo uzvaru. Arēnā Rīga spēlēt man patīk – liela, plaša zāle. Skaidrs, ka tur spēlēt ir labāk nekā Daugavpilī," pēc pirmā mača sacīja ventspilnieku kapteinis Vairogs.

Tikmēr Ventspils galvenais treneris Roberts Štelmahers atgādināja, ka panākumam sērijā nepieciešamas četras uzvaras: "Centīsimies to paveikt pēc iespējas ātrāk. Komandā ir profesionāli spēlētāji, nedomāju, ka būs nepieciešami kādi īpaši pasākumi galvu atvēsināšanai. Jāatceras, ka katra nākamā spēle sāksies ar 0:0. Šāda uzvara nedod nekādas priekšrocības, jo rezultāts netiek skaitīts summā. Jāsāk gatavoties nākamajai cīņai. Mēs Arēnā Rīga neesam spēlējuši bieži kā pretinieki. Viss jau atkal sāksies no aizsardzības."

Tikmēr balto karogu negatavojās izkārt vefiešu galvenais treneris Ramūns Butauts: "Apsveicu pretinieku ar uzvaru. Viņi bija pārāki visos basketbola elementos. Gatavosimies nākamajām spēlēm, analizēsim kļūdas. Zinām, kāpēc zaudējām. Tas nebija tikai veiksmes trūkuma jautājums. Bija arī nepareizi lēmumi, kļūdas. Izstrādāsim plānu, lai tas neatkārtotos. Par Artūra Bērziņa nespēlēšanu jāprasa kluba vadības pārstāvjiem."

Zīmīgi, ka 17 no 22 LBL finālsērijām triumfējuši pirmās spēles uzvarētāji.

Ja 2011.gada vefieši ventspilniekus uzvarēja tikai ar 4-3, tad abu pēdējo sezonu finālsērijās pieticis ar pieciem mačiem.

Pievienoti galveno treneru un BK Ventspils kapteiņa pēcspēles komentāri



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Fināla kalendārs

7.V 19.35 Ventspils OC 90:61
9.V 19.35 Arēna Rīga
11.V 17.05 Ventspils OC
14.V 19.35 Arēna Rīga
16.V 19.35 Ventspils OC*
18.V 17.05 Arēna Rīga*
21.V 19.35 Ventspils OC*
*notiks, ja nebūs zināms jau uzvarētājs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi